:
Вадиму Михайловському терміново потрібна пересадка кісткового мозку

Вадиму Михайловському терміново потрібна пересадка кісткового мозку

15 вересня 2013

Ну і ще одна справді добра справа, яку ми робимо ось уже півтора року - допомога хворим дітям.

Тиждень тому у Підсумках ви бачили історію маленької Маргарити. У дівчинки - складна вроджена вада, яка не дає говорити, заважає їсти та дихати. Щоб усе це виправити були потрібні 60 тисяч гривень. За тиждень ви змогли зібрати всю необхідну суму. Батьки Маргарити  дуже вдячні усім вам. А мала вже готується до операцій та нового життя.

Сьогодні розповімо про Вадима Михайловського. Хлопцю терміново потрібна пересадка кісткового мозку. У Вадима рідкісне захворювання - лімфома Берккіта. Таких як він не більше 5% з числа усіх онкохворих дітей. Проте медики дають високі шанси на одужання.

Для цього родині з невеличкого провінційного містечка Кам'янець-Подільський потрібно 80 тисяч гривень.

Вадим Михайловський: життєрадісний та усміхнений. Дуже любить спорт. Хлопець навіть переміг у обласних змаганнях з кікбоксингу...

Зараз у Вадима не надто спортивний вигляд. На свій 16-ий день народження він просто зліг з високою температурою. Виявилося - це не застуда. У хлопця лімфома Берккіта. Злоякісна пухлина вразила грудну клітину, легені та ребра Вадима.

Наталія Кубаля, завідувач відділення дитячої онкогематології Охматдиту:

- Максимальные шансы пациент имеет на излечение, только вот когда он лечит так называемый первый острый период. То есть когда он заболел и лечиться. Потому, что если наступает рецидив лимфомы Берккита, как правило, помочь уже не представляется возможным.

Вадим потрапив у лікарню вчасно. Отримав вже 6 курсів хіміотерапії. Останні 5 місяців живе у цих чотирьох стінах. Саме тут хлопець почав цінувати звичайні речі.

Вадим Михайловський:

- Починаєш цінувати те, що раніше не цінував. Тих же друзів, що раніше вибирав : чи піти на вулицю з ними погуляти, чи ні. Зараз би звичайно від цього не відмовився.

Юнак зовсім забув як пахне свіже повітря, як хлюпають калюжі під ногами, як шелестить осіннє листя. Повернути ці барви почуттів в його життя може тільки пересадка кісткового мозку. Зробити її треба терміново, інакше Вадим просто не житиме.

Наталія Кубаля, завідувач відділення дитячої онкогематології Охматдиту:

- Времени, собственного говоря, и нет уже. Это не есть такой метод лечения, который можно сидеть и ждать: месяц, два. Все должно быть в жесткие рамки.

Вадиму вже вводять препарат, який стимулює ріст стовбурових клітин. Триває ця процедура 5-7 днів. Далі - пересадка кісткового мозку. Хлопець сам собі донор. Після трансплантації необхідно пройти спеціальну терапію, а це чималі гроші.

Ірина Михайловська, мама Вадима:

- На даному етапі потрібно 80 тисяч гривень для того, щоб розпочати процедуру трансплантації. Ніби і невелика сума для когось, хто працює, хто живе нормальним життям, но вони нам дуже потрібні.

Мама Вадима Ірина нині не працює, вона цілодобово сидить біля сина. Батько хлопця нещодавно переніс інфаркт. Тому довелося змінити роботу. Сім'я зібрала всі гроші, що були - 20 тисяч гривень. Але Ірину пограбували. Вкрали все...

Ірина Михайловська, мама Вадима:

- Здоров'я, життя сина - це саме дороге, що є. Наша хвороба піддається лікуванню. Тяжко пішло, гірше пішло, ніж планували лікарі, але він вилікується. Він обов'язково вилікується. Інакше бути не може.

Ірина просить усіх, хто може - допоможіть. Врятувати цього сором'язливого хлопця з надзвичайно добрими і світлими очима може кожна гривня. Вадим вірить у те, що житиме, що знову повернеться до друзів, до улюбленого спорту.

Вийти із лікарні, щоб стати здоровим, щоб втілити свою мрію в життя: стати лікарем. Щоб бути так, як всі здорові люди.

Автор: Ірина Віноградова. Оператор: Валентина Бречко. Підсумки тижня.

097 138 67 21 - мама Ірина
Отримувач: Приватбанк
Назва Банку: Приватбанк
Номер рахунку: 2924 4825 5091 00
МФО: 305299
ОКПО : 14360570
Призначення платежу:
Для зарахування на карту 5168 7553 1996 9669
Михайловська Ірина Олександрівна (мама).

Читайте також: