:
П'ятнадцятирічний донеччанин Данило Федюшин потребує допомоги

П'ятнадцятирічний донеччанин Данило Федюшин потребує допомоги

23 вересня 2013

П'ятнадцятирічний донеччанин потребує допомоги. У хлопця складна форма ниркової недостатності. Підліток уже переніс кілька операцій. Власну нирку хлопчику віддала мама. Втім вона не прижалася. Батьки терміново збирають гроші на операцію в Білорусі. Адже українські закони не дозволяють використовувати органи нерідних донорів для трансплантації.

Майже два роки у відділенні гемодіалізу Донецької дитячої обласної лікарні роблять процедури 15-річному Данилові. Тричі на тиждень йому очищують кров. Щоразу після цього хлопець почувається зле.

Данило Федюшин, хворий на ниркову недостатність:

- Слабость, усталость, плохо. Иногда бывает очень плохо.

У 8 місяців малюкові поставили діагноз: ниркова недостатність. Дитині зробили кілька операцій. Значних результатів вони не дали. Шість років тому мама віддала сину свою нирку. Це допомогло хлопчику рости й нормально розвиватися. Він ходив у школу, грався з друзями. Два роки тому донорський орган організм почав відторгати.

Дмитро Гриненко, завідувач відділення Донецької обласної дитячої лікарні:

- У него была тяжелая интоксикация, что стало причиной удаления трансплантата и почки, которая была поражена хронической инфекцией. В настоящее время целесообразно проведение повторной пересадки почки.

Хлопчику, який залишився без нирок, терміново потрібен новий трансплантант. Донора серед родичів немає. Рятує Данила регулярний гемодіаліз. Тим часом батьки збирають гроші на пересадку від "чужого" донора. Її можна зробити в Білорусі. Закони цієї держави дозволяють таку процедуру. Благодійний фонд, родичі й знайомі разом зібрали 10 тисяч доларів. Потрібно ще 30-ть тисяч.

Володимир Федюшин, батько Данила:

- Качество жизни на трансплантате гораздо лучше, чем на диализе. Жить дома, ходить в школу, радоваться всему и пить воду, сколько ты хочешь, а не 800 миллилитров, считать эту воду по капельке.

Попри все хлопець вірить в одужання й готовий боротися з хворобою.

Данило Федюшин, хворий на ниркову недостатність:

- То, что со мной случилось, это не страшно. Есть люди, которым намного больнее, намного хуже.

Батьки Данила працюють. Втім, зароблених грошей вистачає лише на утримання сім'ї. У родині є ще восьмирічний син. Він обіцяє: коли стане дорослим - віддасть свою нирку старшому брату. Але допомога Данилу потрібна якнайшвидше.

Автор: Тарас Москалюк. Оператор: Микола Сирятський. Перший Національний.

Тел. батька:  0958233996    Федюшин Володимир Анатолійович

ПриватБанк,

Розрахунковий рахунок:29244825509100,

МФО: 305299, ОКПО: 14360570,

№ картки: 5211537342198731

Читайте також: