:
Допоможіть врятувати п'ятирічного Ярослава: в хлопчика пухлина головного мозку

Допоможіть врятувати п'ятирічного Ярослава: в хлопчика пухлина головного мозку

06 жовтня 2013

А сьогодні ми розкажемо про п'ятирічного Ярослава. Два роки тому лікарі знайшли в дитини пухлину головного мозку. Врятувати хлопця мала високодозна хіміотерапія. Але щось пішло не так - хвороба прогресує. Зараз остання для Ярослава надія - клініка в Англії. Але за лікування треба заплатити астрономічну суму - півтора мільйона гривень.

Колись хлопчину покинула рідна мама, нинішні батьки всиновили його й виховували як свого. Потім у малого сталася ще одна трагедія - помер названий тато, найрідніший у світі.

Тож тепер вони з мамою самі проти хвороби. Вирішили не здаватися до останнього!

Важко повірити, що цей хлопець від народження був нікому не потрібен, від нього відмовилася рідна матір. Ярослав мав усі шанси рости сиротою. Якби не Надія з чоловіком

Надія Стрембовська, мати Ярослава:

- Мы очень долго лечились и мы решились на такой шаг в жизни как усыновление. Очень были рады, счастливы этому малышу хорошему.  

Вони знайшли одне одного. Далі були три роки безмежного щастя. Яке перекреслила хвороба Ярослава. У малого знайшли пухлину головного мозку. Медики не давали жодних шансів на одужання.

- Я говорила врачам и Господа Бога просила - он должен жить.

Зараз Ярославові 5 років, і він вже призвичаївся жити в лікарні. У нього навіть вдома забавки тематичні.

- Ярик, а какая у тебя самая любимая игрушка? Железная дорога?

- Не, операция.

- Больница, операция, каталки.

За два роки лікування Ярослава двічі опромінювали, він переніс три операції та 26 курсів хіміотерапії. Виявилося, цього замало.

Віра Редькіна, гематолог:

- К сожалению, у нас остается признаки остаточной опухоли, и в настоящее время ребенок получает поддерживающую паллиативную химиотерапию.

Це лише спроба протриматися, але не порятунок. Щоб жити, Ярославу необхідне лікування за кордоном. Одна з англійських клінік чекає на хлопця. Поїхати туди бажано було б ще вчора. От тільки на це потрібні великі гроші - півтора мільйона гривень.

Надія Стрембовська, мати Ярослава:

- На данный момент я воспитываю ребенка одна, папа, на жаль, ушел из жизни - умер. У него только есть я и небезразличные люди, которые нам помогут.

Зовсім малий та вже такий мужній, крізь біль та слабкість він завжди всміхається. От тільки з новою зачіскою змиритися не може. 

Надія Стрембовська, мати Ярослава:

- Как вчера его налысо подстригали, и он кричал - тетя больше не приходи, и никогда мои волосики не подстригай.

Малий вірить - чуприна відросте, і він буде жити довго й щасливо. Тож просто не дозволяє мамі плакати.

Надія Стрембовська, мати Ярослава:

- Когда часто я плачу - он мне все время говорит: "Мамочка, не плачь, я буду жить!"

Після смерті чоловіка, Надія виховує сина сама. Ярослав - найдорожче, що є в її житті. Та без вашої допомоги хлопець не житиме.

Автор: Аліна Орищин. Оператори: Роман Соколан, Геннадій Осьмак. "Підсумки тижня"

 

Телефон: (066) 115-23-63  Надія Стрембовська

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк, карта № 5168 7572 0884 0332

Читайте також: