:
Півторарічному Луці необхідна допомога: хлопчика щодня мучать напади епілепсії - від болю малюк не знаходить собі місця

Півторарічному Луці необхідна допомога: хлопчика щодня мучать напади епілепсії - від болю малюк не знаходить собі місця

13 жовтня 2013

Минулого тижня ми розповідали про п'ятирічного Ярослава Стрембовського. У малого - пухлина головного мозку. Хлопець пройшов високодозну хіміотерапію, але хвороба не відступає. Врятувати життя дитині можуть англійські лікарі. Проте на лікування потрібна астрономічна сума - півтора мільйона гривень. За тиждень ви переказали 40 тисяч гривень.

Мама Ярослава вдячна кожному за допомогу.

Сьогодні історія півторарічного Луки. Хлопчика щодня мучать напади епілепсії - від болю малюк не знаходить собі місця, постійно плаче. Вроджену травму мама лікувала як могла - пігулки, що виписували лікарі, не допомагають, а щоденний масаж, хоч і дає результати, нападів зупинити не може. Врятувати Луку здатна лише операція, надію на нормальне життя згодилися повернути іспанські медики. Але коштує це 35 тисяч євро.

Для мами Луки така сума нереальна. Без допомоги добрих людей хлопчику просто не вижити.

- Лукотя, глянь! Посмотри, какие шарики красивые.

Олена Кучерова зі своїм синочком Лукою щодня приходить на цей дитячий майданчик. Жінка із сумом дивиться на інших дітей. Бо не знає чи зможе колись її Лукоша ось так кататися на гойдалці.

Марія Курта, дитячий лікар-невролог:

- Тут сталася аварія. Тобто дитинка, коли вона тільки новонароджена, вона слабка, вона в стресі. І в цей момент стався крововилив. Тобто судини не витримали і в мозку відбувся крововилив. Дорослим ця ситуація відома, як інсульт.

Крововилив стався ще до пологів. Тож після народження хлопчик не міг рухатися. Дослідження показали: шансів на нормальне життя в малюка фактично немає.

Олена Кучерова, мама Луки:

- Когда я была в этой реанимации, я его видела - его там не было. Было просто тело.

Олена Кучерова, мама Луки:

- Просила очень, чтобы он остался. Рыдала и просила. Внутри себя.

Лука вижив. Почалося лікування. Втім жодні ліки не допомагали. Після інсульту у хлопчика розвинулася епілепсія.

Олена Кучерова, мама Луки:

- У него дрожат глазки. Вот так вот: чик-чик-чик. Как бы вот немножко в сторонку. Он не может сфокусировать и посмотреть. Это мелкие приступы. Есть приступы, когда он вздрагивает, как от электрического шока. Всё тело, до пяток самых вздрагивает. Он замирает. А потом ему так больно, что он плачет после него.

Таких приступів у хлопчика буває більш як тридцять за день. Вони і заважають Лукоші розвиватися.

Олена Кучерова, мама Луки:

- Он немощный абсолютно. И расслабленный. И из-за этой эпилепсии у нас начинает развиваться тэтрапарез. Это один из вариантов паралича такого детского. Если не будет эпилепсии, то не будет этого тэтрапареза.

Олена щодня робить малюку масаж та спеціальні вправи. Хлопчик тепер вже хоч трохи тримає голівку.

Олена Кучерова, мама Луки:

- Это он сам её держит! Вот!

Він може нормально їсти і навіть пізнає свою маму. Але як би Олена не старалася, без лікарів малюку не обійтися.

Олена Кучерова, мама Луки:

- Нам нужна операция. И изолировать вот этот очаг, который, собственно говоря, и посылает эти импульсы эпилептические. Когда этого очага не будет, здоровая часть, потому что всё остальное-то здоровое, она сможет развиваться.

Допомогти беруться іспанські лікарі. Ціна питання - тридцять п'ять тисяч євро. Для Олени це надто великі гроші. Операція призначена на двадцять третє жовтня.

Марія Курта, дитячий лікар-невролог:

- Якщо ми зможемо просунутися хоча б в якихось підконтрольних рухах - це би було вже щось. Якби в нього припинилися напади. Це був би хоч якийсь шанс йому на розвиток.

Олена хоче, щоб її малюк жив повноцінним життям, пізнав світ, приніс у нього багато радості й добра.

Олена Кучерова, мама Луки:

- У него есть два средства общения с миром. Это лучезарная улыбка, когда всё хорошо и нет этих вспышек в голове, приступов. И когда мир раскалывается от боли и наступает темнота. Станьте волшебниками. Подарите Луке светлое будущее.

Автор: Богдан Піленко. Оператор: Олександр Костенников. Підсумки тижня.

Телефон: 098-766-50-05 - Олена

Реквізити
"Приватбанк"
Карта № 5211 5373 3481 3701
Кучерова Олена

Ще раз нагадаю телефон мами Луки Олени - 098-766-50-05. Жінка буде неймовірно вдячна кожному, хто допоможе врятувати її сина.

Читайте також: