:
Допоможіть врятувати життя дев'ятирічній Ані Гулі

Допоможіть врятувати життя дев'ятирічній Ані Гулі

27 жовтня 2013

Сьогодні ми розкажемо про дев'ятирічну Аню з Вінниччини. У неї деформована частина обличчя. Хвороба дуже рідкісна - називається еміфаціальна мікросомія. Для юної дівчини це не просто комплекс. Вада заважає жувати, ковтати, дихати... Кожна застуда для Ані - наче смертельна хвороба. Батьки змушені чергувати біля її ліжка, щоб дитина не задихнулася вночі.

Врятувати життя дівчинці могла б операція. Але в ізраїльській клініці, де погодилися взяти пацієнтку, це коштує 69 тисяч доларів. Родині із села зібрати такі гроші - несила.

Аня Гула має безліч захоплень: дуже любить природу, музику і малювання. Прогулянка з батьками надихає на нові творчі експерименти. Ось це осіннє листя дівчина увічнить пензлем.

Анна Гула: 

- Я для лікарки хочу намалювати одну картинку кольоровими, одну графітами і одну гуашевими фарбами.

На прийомі у лікаря натхнення згасає.

- Відкривай ротік, дихай. А, в нас гланди такі кустисті.

Через деформацію лівої частини обличчя дитина не просто погано чує, ковтає та жує. Аня практично задихається від звичайного ГРЗ.

Тетяна Кислощук, лікар-сурдолог:

- Ця дівчинка, як і всі діти вона дуже часто хворіє і має ще додаткове захворювання - хронічний тонзиліт, при загостренні якого, враховуючи аномалію обличчя і суглобу - порушується дихання і особливо вночі

Юрій Гулий, батько Анни:

- Кожне захворювання в нас відбувається не просто на таблетках, а вплоть до того, що ми звертаємось до швидкої допомоги.

Батьки щоночі чергують біля дитини, аби вона не задихнулася. Щоб не було загрози життю Ані, потрібно зробити кілька операцій. Спочатку виправити щелепу - і якнайшвидше, бо дитина щодня росте.

Тетяна Кислощук, лікар-сурдолог:

- Терміни для оперативного втручання у даної дитини досить стислі. Якщо не зробити цієї операції, то звичайно буде в подальшому, за рахунок росту деформуватись обличчя, буде порушуватись артикуляція, тобто мова,буде порушуватись ковтання, жування.

Якщо не зробити операцію - Ані доведеться вставити у обличчя залізні імпланти. Звичайно, для юної, симпатичної дівчинки - це комплекс на усе життя.

- Оті шурупи, болти, вони залишаться в ній на все життя.

Та й це не найстрашніше. Без операції - під загрозою життя дитини. Наступна застуда для Ані може бути останньою. Для того, щоб цього не сталося потрібні 69 тисяч доларів. Стільки коштує операція в ізраїльській клініці. Як заробити в селі такі гроші, Юрій не уявляє.

Юрій Гулий, батько Анни:

- Прийдеться нас на органи продати, щоб розрахуватися з банком. Тобто, не та система. Якби був відсоток - 3% річних, да, ми б суму взяли безприкословно, і по чуть-чуть би віддавали все життя. Ми раді на це піти

Батьки у розпачі. Для них єдиний шанс врятувати дитину - це ваша допомога.

Автори: Ірина Віноградова, Юлія Шипунова. Оператор: Олександр Миронов. "Підсумки тижня".

 

(097) 297 40 05 - мама  Наталія

Банк отримувача: ПАТ КБ ПриватБанк

Вінницька філія

МФО   305299

Код  ОКПО  14360570

Рахунок отримувача  29244825509100

Призначення платежу: поповнення карти   5167987208188215 

Гула Наталія Василівна (мама Анни)        

Читайте також: