:
Семирічний Богдан Литкевич потребує вашої допомоги!

Семирічний Богдан Литкевич потребує вашої допомоги!

13 листопада 2013

Семирічний Богдан Литкевич потребує вашої допомоги. З раннього дитинства хлопчик страждає на тяжке захворюванням нирок. Останні місяці - ситуація критична. Дитина живе у лікарні на гемодіалізі. Та готується до складної операції з пересадки нирок. Лікарі прогнозують: після неї Богдан майже не відрізнятиметься від інших дітей.

Та всі зусилля будуть марними, якщо родина не назбирає коштів на дорогу реабілітацію. Для цього потрібно щонайменше 60 тисяч гривень.

Найстрашніша темрява в уявленні семирічного Богдана Литкевича - сонячне затемнення. Хлопчик ніколи не бачив його на власні очі, але багато читав в улюбленій книжці.

Галина Яковенко, мама хворого хлопчика:

- С детства ему нравятся - космос, все, что с ним связано. Буквально с двухлетнего возраста.

Богдан мріє і сам колись полетіти в космічну далечінь. Та поки що не може навіть вийти за межі лікарні. Останні 2 місяці він живе у центрі дитячої токсикології. У хлопця відмовили обидві нирки.

Сергій Мазур, зав. відділення хронічних інтоксикацій Українського центру дитячої токсикології:

- У Богдана заболевание, которое вызвано дисплазией почечной ткани и находится уже в терминальной стадии. Так называемая хроническая болезнь почек 5-й степени. Ему необходимо проводить заместительную почечную терапию, которую он получает методом гемодиализа.

Тричі на тиждень по 5 годин лікарі очищують Богдану кров від шкідливих речовин. Йому вкрай необхідна трансплантація нирки. Після операції дитина з легкістю наздожене однолітків.

Сергій Мазур, зав. відділення хронічних інтоксикацій Українського центру дитячої токсикології:

- У нас есть многие дети, которые уже получили трансплантацию, и они спокойно ведут себе нормальный образ жизни. Ходят в школу, некоторые уже работают.

Аби врятувати найдорожчу в світі людину, Галина віддасть синові власну нирку. Показує документ, який засвідчує: вона може бути донором. Каже, їм з Богданом неймовірно поталанило. Зазвичай, якщо ніхто з родичів не підходить, діти з таким діагнозом чекають на донора роками.

Галина Яковенко, мама хворого хлопчика:

- Я два дня плакала от радости, не могла успокоится. Все спрашивали: глупая, что ты плачешь? Я говорю, у меня нервное напряжение. Все мои страхи вот таким образом ушли.

Пересадку робитимуть в Україні - вже за півтора місяця. Щоб хлопець вижив після трансплантації та нова нирка прижилася - будуть потрібні дуже дорогі препарати. 60 тисяч гривень - це ті гроші, без яких немає сенсу проводити операцію. Після років лікування зібрати таку суму родина не в змозі. Тож тепер життя Богдана залежить від вашої допомоги.

Автори: Ольга Чепіль, Валентина Бречко. Підсумки тижня

Телефон: 063 356-82-13 - Галина

Реквізити для допомоги:

номер картки Приватбанку – 5168757232433229

Не будьте байдужими - життя Богдана Литкевича залежить від кожної зібраної гривні.

Читайте також: