:
Врятувати життя важко хворому Ромчику Нетудихатці просять його рідні

Врятувати життя важко хворому Ромчику Нетудихатці просять його рідні

28 грудня 2013

Врятувати життя важко хворому Ромчику Нетудихатці просять його рідні. У дитини - пухлина стовбура головного мозку. Хлопчик згасає просто на очах. Операція неможлива, та лікарі твердять: шанс врятувати життя малюку є. Потрібна променева терапія - за кордоном. Однак грошей на повний курс родина маленького полтавця не має. Ромчикова сім'я дуже сподівається на допомогу небайдужих людей.

Валерій із Юлею годинами не відходять від Ромчика. Навіть коли малюк спить. Відтоді, як дізналися про хворобу сина, не знаходять собі місця.

Валерій Нетудихатка, батько Романа:

- Ось де пухлина, яка тут знаходиться в стовбурі головного мозку. Її хорошо видно. Це знімки МРТ, які нам зробили в Полтаві і відправили нас у Київ з ними.

Народження малюка чекали як дива. Лікарі стверджували: Юля не зможе виносити дитину. А коли на світ з'явився Ромчик, увесь світ для родини перетворився на казку.

Юлія Маркова, мати Романа:

- Це було чудо. Адже мені казали, що я ніколи не зможу мати дітей і чудо сталося. Його глазки сяяли щастям. Кожен день він посміхався. І ця посмішка була для нашої сім'ї справжнім чудом.

Аж ось батьки стали помічати відхилення в поведінці сина, особливо в рухах. Місцеві медики не знали, чим зарадити, й призначали малюкові лікування, що, як виявилося пізніше, йому тільки шкодило.

Юлія Маркова, мати Романа:

- Ми скаржилися, що у дитини щось не так. З вестибулярним апаратом взагалі. Зверталися не раз до лікарів, но вони назначали тільки масажі, що зашкоджувало дитині.

Страшний діагноз - пухлина головного мозку, - батьки почули місяць тому, коли зробили томографію. Операцію робити не можна - вона вкрай небезпечна. Лікарі кажуть: випадок рідкісний - один на мільйон. Тим часом хлопчикові щодень гіршає.

Людмила Маркова, бабуся Романа:

- Боляче дивитися, коли дитинка спить там хвилин 20, 10-ть проходе там і дитинка начинає плакати: мама, вава, вава. Питаєш там де вава. Він маленький, він не може ще сказати де вава.

Єдиний вихід - променева терапія. Її погодилися зробити в московській клініці. Однак, лікування обійдеться в 160 тисяч гривень. Батьки, родичі та знайомі зібрали половину необхідних грошей. Хлопчик уже в російській столиці. Проте, щоб закінчити курс терапії, треба негайно сплатити всю суму. Рідні малюка сподіваються на допомогу небайдужих до чужого горя людей. Телефон батька Романа ви бачите на екрані. Банківські реквізити - на сайті Першого Національного.

Автори: Володимир Мельник, Володимир Непийпиво, Костянтин Худолій. Перший Національний.

066-437-53-08 - Валерій Нетудихатка

Гроші на лікування Ромчика Нетудихатки потрібно надсилати на картку "Приватбанку". №5168 7572 0739 2137 на ім'я мами - Маркової Юлії - розрахунковий рахунок 29244825509100.

Читайте також: