:
25-річному Олександру Коломійчуку із Хмельниччини потрібна термінова допомога

25-річному Олександру Коломійчуку із Хмельниччини потрібна термінова допомога

02 січня 2014

Потрібна термінова допомога! 25-річний Олександр Коломійчук із Хмельниччини - вже кілька років бореться з тяжким недугом. У хлопця відмовили нирки - потрібна пересадка. Стати донорами готові батьки, але їхні органи - не підходять. Допомогти погодилися білоруські медики. Лікування коштує 50 тисяч доларів - таких грошей у сім'ї хлопця немає.

В одинадцять років Сашко занедужав - двобічна пневмонія. Хвороба виявилася тяжкою, майже не піддавалася лікуванню, розповідає мати хлопця. Одна недуга переросла в іншу - запалення нирок. Згодом вони взагалі припинили функціонувати.

Лариса Коломійчук, мати Сашка:

- Був зразу шок, жах якийсь, потом - з часом, як кажуть, до доброго людина привикає зразу, ну, а з цім змиритись і привикнуть не можна.

Уже четвертий рік життя хлопця підтримує гемодіаліз. Тричі на тиждень очищують кров за допомогою спеціального обладнання. Кожна процедура триває 4 години. Без цього Сашко не проживе й місяця.

Олександр Коломійчук:

- Вже 25 років, а нема ні роботи. Допустім, мої ровесники жонаті, вже дітей мають, а мені про це думати нема коли.

Щоразу після гемодіалізу доводиться викликати "швидку", щоб збити тиск, та випивати жменю пігулок, щоб нормалізувати гемоглобін. Та попри це хлопець не здається. Знайшов однодумців, організував самодіяльний театр.

- Це я в ролі Голохвастова в п'єсі "За двома зайцями", яку ми ставили на день села цього року.

А ще - за допомогою Інтернету - Сашко здійснив мрію дитинства: навчився грати на гітарі.

Врятувати хлопця може лише операція з пересадки нирок. Свої органи ладні віддати батьки. Та через несумісність крові - бути донорами не можуть. Допомогти погодилися білоруські медики. Вони вже бачили історію хвороби Сашка і готові взятися до лікування. Ціна питання - 50 тисяч доларів.

Дмитро Коломійчук, батько Сашка:

- Я роблю на станції слюсарем, скільки б я не робив - день і ніч, то стільки б грошей не заробити. Я вас дуже прошу, поможіть спасти мого сина.

Якщо потрібну суму вдасться зібрати, то вже за декілька місяців, обіцяють білоруські медики, Олександр зможе повернутись до повноцінного життя.

Автор: Лариса Світловська. Оператор: Олександр Саричев. Перший Національний.

Читайте також: