:
Припинено відбір учасника на Євробачення юних музикантів-2020

Припинено відбір учасника на Євробачення юних музикантів-2020

31 березня 2020

У зв’язку з відкладенням на невизначений термін міжнародного конкурсу «Євробачення юних музикантів-2020» правління UA: Суспільне мовлення ухвалило рішення про припинення відбору учасника на конкурс від України та скасування чинності Положення про відбір учасника.

За словами члена правління Суспільного мовника Ярослава Лодигіна, поки тривав відбір, вдалося знайти багато талановитих музикантів в Україні.

«Нам прикро, що відбір довелося припинити, зичимо здоров’я всім його майбутнім учасникам. Ми підтверджуємо свій намір узяти участь у Євробаченні юних музикантів, якщо його перенесуть задля безпеки на пізніше цього року або й на наступний.

Хочу подякувати комісії, яка провела багато часу, обираючи учасника на Євробачення юних музикантів від України. Ми знайшли багато талановитих дітей, кожен із них надалі може претендувати на перемогу в цьому конкурсі й на успішну кар’єру в академічній музиці. На цьому відборі ми переконалися, що в Україні є майбутній переможець Євробачення юних музикантів, і зробимо все, аби ця перемога відбулася на найближчому конкурсі», — розповів Ярослав Лодигін.

До офіційного відкладення конкурсу «Євробачення юних музикантів-2020» комітет устиг здійснити експертний розгляд понад 30 заявок, поданих на відбір.

Нагадаємо, 18 березня Європейська мовна спілка й хорватський мовник-організатор HRT через пандемію коронавірусу вирішили відкласти міжнародний конкурс «Євробачення юних музикантів-2020», який планували провести 17 червня (півфінал) та 21 червня (фінал) у місті Загребі (Хорватія).

Читайте також: