:
Школярам на Суспільному розкажуть про геноцид кримських татар

Школярам на Суспільному розкажуть про геноцид кримських татар

18 травня 2020

Сьогодні, 18 травня, об 11:35 суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА в межах проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» транслюватимуть для школярів 9–10 класу спеціальний урок до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також: «Хайтарма» та «Кримський інжир»: спецефір до Дня пам’яті жертв геноциду кримських татар на UA: КУЛЬТУРА

Урок присвячений страшній трагедії, що зламала долі понад 190 тисяч кримських татар 1944 року. У ньому візьмуть участь заступниця постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, кінорежисер і сценарист Наріман Алієв, головна редакторка онлайн-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва та народна артистка України Джамала.

Зазначимо, суспільні телеканали підготували спецефіри до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Зокрема, на телеканалі UA: ПЕРШИЙ марафон «На карантині» присвятить частину ефіру Дню пам’яті жертв геноциду кримських татар. У марафоні візьмуть участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, дисидент Йосип Зісельс, народний артист України Фемій Мустафаєв та інші.

Також вийдуть документально-хронікальний фільм «Хартлар_#Старі» й художній фільм про депортацію кримських татар «Хайтарма».

У політичному токшоу «Зворотний відлік» о 21:35 говоритимуть про важливість історичної пам’яті, сталінські репресії і геноцид кримськотатарського народу та їхні наслідки для сучасної України.

Читайте також: