:
Майстер вишивання співає в програмі «Країна пісень»

Майстер вишивання співає в програмі «Країна пісень»

21 травня 2020

У програмі «Країна пісень» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ фольклорні колективи часто співають в автентичному одязі. Більшість учасників проєкту вишиває рушники та сорочки. Віталій Баклан вишив сорочки для учасниць ансамблю «Мальви», де він також співає. Справжній знавець і майстер вишивання робить це вже сім років. До Дня вишиванки ми вирішили розповісти про героя програми «Країна пісень» та його фольклорний колектив із села Макіївка, що на Чернігівщині.

Захоплення Віталія почалося з простої цікавості та кількох уроків від учасниці колективу, яка давно вишиває. Удень Віталій працює ветеринаром, а ввечері у вільний від репетицій та господарських клопотів час поринає в улюблене хобі — вишивання. На сьогодні своїми руками створив уже 20 вишиванок.

Читайте також: «Цікавість до народної пісні зростає»: Іванка Червінська та Сергій Фоменко про «Країну пісень»

Аматорський ансамбль «Мальви» вже 8 років відроджує автентичний спів. Вони виконують пісні свого села й Чернігівщини. Окрім вишитих сорочок для учасниць ансамблю, Віталій підбирає вбрання для виступів.

Глядачі можуть побачити в кожному випуску «Країни пісень» «парад вишиванок», почути українські пісні й історії життя співаків із народу. Усе це в першому сезоні.

Дивіться програму «Країна пісень» щонеділі о 15:00 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, де ведучі Іванка Червінська та Сергій Фоменко, мандруючи країною, збирають автентичні пісні й розповідають унікальні історії про їх виконавців. Повтор програми щосуботи о 15:00.

Читайте також: