:
Понад 2 млн глядачів долучилися до перегляду «Країни пісень» на UA: ПЕРШИЙ

Понад 2 млн глядачів долучилися до перегляду «Країни пісень» на UA: ПЕРШИЙ

28 травня 2020

Фольклорна програма «Країна пісень», у якій ведучі — відомі українські музиканти Іванка Червінська та Сергій Фоменко мандрують країною і збирають автентичні пісні й історії з життя виконавців, за місяць ефіру отримала високий рейтинг переглядів. Так, 2,1 мільйона глядачів увімкнули програму в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Серед них 2 мільйони — віком понад 18 років, 184 тисячі глядачів віком від 18 до 54 років із міст, де більше ніж 50 тисяч мешканців. Випуски програми в середньому отримали такі показники: 0,25% — рейтинг (rat%) та 1,10 — частка (shr%) за показниками аудиторії Universe.

Читайте також: Прямоефірний марафон «На карантині» залишається одним із найрейтинговіших проєктів Суспільного

Творці програми «Країна пісень» розповіли про успіх проєкту й відгуки телеглядачів, а також чому учасники надихають.

«Ми постійно отримуємо й на електронну пошту, і звичайні листи від телеглядачів, яким сподобався формат програми. Вони запрошують нас до себе, кажуть, що мають чим поділитися з українцями, продемонструвати свій автентичний спів. Іноді нам надсилають не просто запрошення, а вже записані демоверсії від ансамблів. Ніщо так не свідчить про популярність програми, як зворотний зв’язок від глядачів. І це круто! Це означає, що українське, народне, наше — цікаво, — розповідає виконавчий продюсер творчого об’єднання розважального мовлення телеканалу UA: ПЕРШИЙ Станіслав Мєдвєдєв. — Думаю, хороший рейтинг «Країна пісень» має тому, що ця програма — про простих людей, про нас із вами. Неважливо, скільки тобі років, які маєш таланти, — досить, щоб ти хотів дізнатися або навчитися співати народні пісні, — і ти обов’язково знайдеш собі однодумців, із якими можна й поспівати, і пожуритися, і відчути підтримку».

Перший сезон програми «Країна пісень», який містить 12 епізодів, охопив північний, центральний та східний регіони України. Знімальна група відвідала понад 20 населених пунктів. Усього зняли 24 унікальні історії про фольклорні ансамблі та їхніх героїв. Під гаслом «Зворушливі історії простих людей» у програмі розповідають про життя співаків із народу, тут звучать популярні й рідкісні композиції.

Читайте також: Майстер вишивання співає в програмі «Країна пісень»

«Щиро переконана, що успіх програми в її унікальності. На телебаченні немає такого контенту. Для людей це важливо — традиції, пісні. Адже для когось це флешбек у минуле, коли батьки чи бабусі з дідусями співали пісень, — коментує головна редакторка програми Юлія Ноздрань. — Як людина, далека від автентики й фольклору, уже під час зйомок і безпосереднього знайомства з колективами зрозуміла, як це круто. З’являється відчуття, що це твоє, рідне. Я переймалася історіями й плакала разом із героями програми. Мені хотілося познайомитися з кожним учасником ансамблю, бо для мене всі вони — справжні герої. Адже ці люди віддані своїй справі: вони живуть фольклором. Це просто не може не надихати! Безмежно щаслива бути частиною знімальної команди».

Дивіться завершальні епізоди програми «Країна пісень» у неділю, 31 травня, о 15:00 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Якщо ваш колектив має цікаву історію і ви співаєте автентичні народні пісні, знімальна група програми «Країна пісень» завітає до вас. Усі охочі взяти участь у програмі можуть написати на електронну адресу: ua.folk@suspilne.media.

Пісні, які потрапили до програми, архівують для можливого подальшого використання.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+, 18+ (50+), 18+ (50-), 18–54 (50+) за показниками rat%, shr%, cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: