:
Запуск ракети на UA: ПЕРШИЙ побачило понад 800 тис. глядачів

Запуск ракети на UA: ПЕРШИЙ побачило понад 800 тис. глядачів

02 червня 2020

У суботу, 30 травня, Суспільний мовник під час спецефіру програми «Тема дня» на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на фейсбук-сторінці UA: ПЕРШИЙ показав наживо запуск ракети компанії SpaceX Falcon 9.

Загалом трансляцію на телеканалі UA: ПЕРШИЙ увімкнули 812 тис. українців, серед яких 803 тис. віком понад 18 років. На час трансляції запуску ракети телеканал UA: ПЕРШИЙ отримав такі показники: 0,5% (rat%) — рейтинг та 1,43 (shr%) за аудиторією Universe, а також 0,6 % (rat%) та 1,58 (shr%) за аудиторією віком від 18 років.

Читайте також: Понад 2 млн глядачів долучилися до перегляду «Країни пісень» на UA: ПЕРШИЙ

Кількість переглядів трансляції на фейсбук-сторінці Суспільного становить понад 190 тис. Запуск зібрав 6 тис. одночасних переглядів на фейсбук-сторінці. У діджиталі впродовж чотирьох годин тривала повна трансляція NASA із синхронним перекладом українською — це була єдина така трансляція серед усіх українських медіа.

У студії програми «Тема дня» ведуча Дарія Гірна обговорювала історичний запуск із гостями — головою Державного космічного агентства України Володимиром Усовим та науковим журналістом і співзасновником Mars Society Ukraine Андрієм Філатовим. Також під час ефіру були численні прямі включення підготовки до запуску з космічного майданчика. Трансляцію наживо перекладали українською мовою. Уся програма супроводжувалася перекладом жестовою мовою.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+, 18+ (50+), 18+ (50-), 18–54 (50+) за показниками rat%, shr%, cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: