:
Євробачення змінило правила конкурсу, щоб повернутися назавжди

Євробачення змінило правила конкурсу, щоб повернутися назавжди

18 червня 2020

Правила Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» змінили, щоб гарантовано провести конкурс 18, 20 та 22 травня 2021 року, а також забезпечити його проведення й надалі.

Правила пісенного конкурсу «Євробачення-2021» схвалила наглядова рада, — керівний орган конкурсу, і поширила серед членів ЄМС, які бажають узяти участь у події наступного року.

Читайте також: Оголосили дати Євробачення-2021

«Уроки цьогорічної весни навчили нас, що потрібен план на випадок всесвітньої кризи, тож ми додали відповідні зміни до правил конкурсу. Ми маємо бути гнучкими й змінювати навіть сам формат і спосіб організації події в ці складні часи, — повідомив новий виконавчий директор пісенного конкурсу «Євробачення» Мартін Остердаль. — Як організатори найбільшої у світі музичної події, ми рішуче налаштовані й одностайні щодо нашої місії — повернути конкурс, обрати нового переможця й передати естафету новому мовникові-організатору. Ці елементи закладені в нашому ДНК і є частиною нашої спадщини».

Як експеримент на один рік вирішили дозволити записувати бек-вокал на інструментальну фонограму пісні. Задум полягає в тому, щоб дати змогу мовникам-учасникам розробляти нові креативні ідеї, залучати меншу кількість учасників 2021 року й знизити технічне навантаження на мовника-організатора.

Читайте також: Go_A є переможцями Національного відбору-2020 і залишаться ними 2021 року

Також це дасть змогу авторам і продюсерам презентувати оригінальне звучання композиції і зробить конкурс суголосним духові часу.

Учасники самостійно вирішуватимуть, використовувати записаний бек-вокал чи ні. Дозволено поєднувати «живий» і записаний бек-вокал. Натомість усі солісти, які виконуватимуть мелодію пісні, зокрема й дублюватимуть основний вокал, мають робити це наживо як на сцені, так і поза нею на арені.

З огляду на оголошені дати пісенного конкурсу «Євробачення» минулого тижня, основна команда мовників-організаторів NPO, NOS та AVROTROS у Нідерландах посилено працює спільно з Європейською мовною спілкою над плануванням усіх можливих сценаріїв наступного року.

«Моя місія, коли я став на вторований Йоном Ола Сандом (попереднім виконавчим директором пісенного конкурсу «Євробачення» — прим. ред.) шлях, у тому, щоб підтримати подальшу гнучкість пісенного конкурсу «Євробачення» й водночас вірність його традиціям, цінностям та історії. Повертаючи конкурс 2021 року, ми повертаємо його назавжди», — наголосив Мартін Остердаль.

Зазначимо, на сьогодні 18 країн підтвердили, що їхні виконавці вдруге поспіль представлятимуть країну 2021 року. Переможці Нацвідбору-2020 гурт Go_A представлятимуть Україну на Євробаченні-2021. На Євробаченні-2021 учасники мають презентувати нові пісні. Суспільний мовник планує транслювати Євробачення-2021.

Читайте також: