:
Відео «Конституційної ночі» 1996-го та тематичні проєкти до Дня Конституції — на UA: ПЕРШИЙ

Відео «Конституційної ночі» 1996-го та тематичні проєкти до Дня Конституції — на UA: ПЕРШИЙ

24 червня 2020

У п’ятницю, 26 червня, у програмі «Суспільна студія. Марафон» на телеканалі UA: ПЕРШИЙ частина ефіру буде присвячена темі Дня Конституції. Гостем стане один із творців Конституції Ярослав Кендзьор. Телеглядачі побачать архівне відео «Конституційної ночі» 28 червня 1996 року, яке зафільмував колишній народний депутат.

Читайте також: «Люди часто самі не знають, на що здатні» — інтерв’ю із Сенцовим до Дня Конституції на UA: КУЛЬТУРА

Також у марафоні розкажуть цікаві факти про Конституцію: що українці знають про неї та кого можна вважати її злісними порушниками. Дивіться прямоефірну програму «Суспільна студія. Марафон», яка виходить в ефір щодня в будні з 12:00 до 15:00 та з 18:20 до 19:00.

У неділю, 28 червня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже документальну й концертну програми з нагоди Дня Конституції України.

О 21:20 дивіться документальну програму виробництва UA: ПЕРШИЙ «Левко Лук’яненко. Йти за совістю». 27 років у тюрмах і таборах, 450 днів у карцерах та приміщеннях камерного типу, понад 23 тисячі кілометрів етапу й 45 акцій голодування. Така ціна правди. Поки інші мовчали, Левко Лук’яненко став на шлях боротьби за свободу української нації. За це радянська влада «нагородила» його тортурами, таборами й званням «особливо небезпечного рецидивіста». Однак жодна сила не здатна зламати вірних своїй справі. У День Конституції Суспільне запрошує разом ушанувати пам’ять видатного дисидента, правозахисника й борця за незалежність України Левка Лук’яненка.

На продовження ефіру о 22:00 UA: ПЕРШИЙ покаже концертну програму «Непереможні. Пісні війни». Найщиріші слова надовго залишаються в пам’яті слухачів. Цей мистецький проєкт ініціювали музиканти, волонтери й воїни АТО 2014 року. Композиції виконують бійці АТО й музиканти-волонтери, серед яких Тарас Тополя з гурту «Антитіла», сестри Тельнюк, Сергій Фоменко, Павло Табаков, Оксана Муха та багато інших.

Дивіться тематичні проєкти до Дня Конституції на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також на сайті та в мобільному застосунку suspilne.tv.

Фото: архів Я. Кендзьора

Читайте також: