:
Про ринкові зарплати для держслужбовців та скасування фіксованої ціни на газ розкажуть у «Першій шпальті»

Про ринкові зарплати для держслужбовців та скасування фіксованої ціни на газ розкажуть у «Першій шпальті»

26 червня 2020

У п’ятницю, 26 червня, о 17:30 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ у програмі «Перша шпальта» ведучі Андрій Юхименко та Яна Панюшкіна розкажуть про актуальні економічні теми цього тижня.

Нещодавно Міністерство внутрішніх справ опублікувало проєкт постанови, за яким змінюється порядок реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Про переваги й недоліки для водіїв, а також що буде з ввезеними з Європи автомобілями дізнавався журналіст програми Олег Гавриш.

Читайте також: Суспільне запускає новинний сайт про окупований Крим

Після заяви прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, що зарплату державним службовцям потрібно підвищити до ринкового рівня, але водночас скоротити їхню кількість, — Олег Гавриш узяв інтерв’ю в міністра Кабміну Олега Немчинова. Він розповів, на яку зарплату можуть розраховувати чиновники та як тепер улаштуватися на держслужбу.

Україна підписала з Міжнародним валютним фондом угоду для отримання п’яти мільярдів доларів траншу. З 1 липня в Україні мають скасувати фіксовані ціни на газ для населення, а натомість — продавати його за ринковою ціною. Чи все готово для переходу і якою тепер буде ціна на газ, розповів директор газопостачальної компанії «Нафтогаз» Максим Рабінович в інтерв’ю Андрієві Юхименку.

Дивіться економічну програму «Перша шпальта» щоп’ятниці на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: