:
Історія дорослішання у фільмі «Люблю тебе, мамо» — на UA: ПЕРШИЙ

Історія дорослішання у фільмі «Люблю тебе, мамо» — на UA: ПЕРШИЙ

26 червня 2020

У суботу, 27 червня, о 22:00 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже латвійський фільм «Люблю тебе, мамо».

Драма розповідає про підлітка Раймонда, який живе з матір’ю в Ризі. Одного дня він дістав зауваження в школі, яке спробував приховати від матері, — і втік із дому. Йому доведеться пережити сповнену пригод ніч, аби врятувати свій саксофон, зберегти дружбу й довіру матері.

Читайте також: «Сто років ізоляції» — прем’єра документального фільму-розслідування про українську психіатрію

Режисерові й сценаристу Янісові Нордсу в цьому фільмі вдалося показати, що за вдалої побудови кінематографічної розповіді навіть проста історія може бути напруженою та емоційною.

2013 року стрічка «Люблю тебе, мамо» одержала нагороду в секції Generation на Берлінському кінофестивалі, а також головні відзнаки на Латвійському національному кінофестивалі, кінофестивалі в Лос-Анджелесі, Міжнародному кінофестивалі для дітей та юнацтва (Чехія) та Міжнародному фестивалі дитячого кіно «Buster» (Данія). Фільм став однією з найвідоміших латвійських кінокартин у світі.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних транслює відомі українські й закордонні фільми. Дивіться 27 червня о 22:00 стрічку «Люблю тебе, мамо» про історію дорослішання підлітка Раймонда.

Читайте також: