:
Життя під прицілом — проєкт «На східному фронті» на UA: ПЕРШИЙ

Життя під прицілом — проєкт «На східному фронті» на UA: ПЕРШИЙ

10 липня 2020

У неділю, 12 липня о 13:30 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже нові серії документального проєкту власного виробництва «На східному фронті». Знімальна група подолала понад шістсот кілометрів уздовж лінії розмежування, щоб показати всю правду російсько-української війни.

Цього разу ведучі Юрій Макаров та Євген Степаненко вирушать до Маріуполя, а згодом побувають у військово-опорному пункті біля Старогнатівки.

Читайте також: Юрій Макаров: «Побачити людей, завдяки яким не соромно за свою країну»

У Маріуполі глядачі телеканалу UA: ПЕРШИЙ познайомляться з легендою Збройних сил України Вадимом Сухаревським, який у 2014 році зробив перший постріл у відповідь на агресію окупанта. Командир 503-го батальйону морської піхоти розкаже про сучасні реалії українського морського піхотинця: через що проходить кожен боєць та як заслужити право носити берет.

Також разом з офіцеркою Збройних сил України Оленою Білозерською ведучі пройдуть місцями боїв у Маріуполі. Олена покаже вулицю, де вперше власноруч зробила кадри російсько-української війни. Чому журналістка й блогерка вирішила змінити фотокамеру на зброю, дізнайтеся в ефірі UA: ПЕРШИЙ.

Після Маріуполя на глядачів очікує подорож до військо-опорного пункту у Волноваському районі. На власному прикладі військовослужбовці ЗСУ покажуть, як у затяжній позиційній війні лінія фронту може стати другою домівкою. Як живуть українські захисники, коли позиції ворога — всього за кілометр? Про що мріють солдати на війні та якою бачать перемогу України? Почуйте правду війни від самих учасників подій.

Нагадаємо, проєкт «На східному фронті» виходить щонеділі двома випусками о 13:30 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також на сайті та у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.

Читайте також: