:
«Чоловік, який вбив Дон Кіхота» та «Я, Деніел Блейк» — кіновікенд на UA: ПЕРШИЙ

«Чоловік, який вбив Дон Кіхота» та «Я, Деніел Блейк» — кіновікенд на UA: ПЕРШИЙ

16 липня 2020

На вихідних, 18 і 19 липня о 22:00 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже найкращі фільми Міжнародного Каннського кінофестивалю — «Чоловік, який вбив Дон Кіхота» та «Я, Деніел Блейк».

Читайте також: FastFestGogolFest відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного

У суботу, 18 липня, в ефір вийде одна з найдовших і найхимерніших у створені в історії кіно, стрічка «Чоловік, який вбив Дон Кіхота» режисера Террі Гілліам. Тобіас Граммет — режисер, якого зіграв Адам Драйвер, у пошуках натхнення вирушає до селища, де колись знімав свою дебютну роботу. І знаходить там виконавця головної ролі його роботи – старого шевця, котрий повірив, що він справжній Дон Кіхот. Старий прийняв Тобіаса за свого вірного зброєносця Санчо і потягнув в небезпечну подорож, де реальність трансформується у фантазію, а правди не відрізнити від вимислу.

Стрічка вільно заснована на романі Мігеля де Сервантеса «Дон Кіхот». Проект фільму вперше з’явився у 1990, але через різні причини зйомки затяглися на 19 років. У 2018 році його обрали фільмом-закриттям 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю, де у позаконкурсній програмі відбулася світова прем’єра стрічки.

У неділю, 19 липня, глядачі побачать фільм Кена Лоуча «Я, Деніел Блейк». Головний герой — Деніел Блейк — 59-річний столяр, який через хворобу втрачає можливість заробляти на життя і змушений просити соціальне забезпечення. Йому доводиться воювати із бездушною бюрократичною системою, щоб захистити свої права. У процесі він зустрічає самотню матір, що зіткнулася зі схожими проблемами. Чи вдасться Деніел і Кеті виграти двобій із абсурдною бюрократичною системою, яка аж ніяк не полегшує життя громадян Великої Британії.

Окрім найвищої нагороди Каннського кінофестивалю «Золотої пальмової гілки», стрічка отримала приз глядацьких симпатій на Міжнародному кінофестивалі у Локарно, премію BAFTA та премію «Сезар». Головна роль у фільмі стала дебютом у повнометражному кіно для британського актора Дейва Джонса, який був відзначений премією за найкращу чоловічу роль за версією British Independent Film Awards.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних транслює відомі українські та закордонні фільми.

Дивіться телеканал UA: ПЕРШИЙ на сайті та у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.

Читайте також: