:
«На східному фронті»: життя людей у «сірій» зоні

«На східному фронті»: життя людей у «сірій» зоні

24 липня 2020

У неділю, 26 липня, о 13:30 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже сьому й восьму серії документального проєкту про російсько-українську війну на сході України «На східному фронті». Цього тижня ведучі Юрій Макаров та Євген Степаненко вирушать до «сірої» зони в Зайцевому й розкажуть про діяльність волонтерів у Троїцькому.

Читайте також: Юрій Макаров: «Побачити людей, завдяки яким не соромно за свою країну»

Що таке «сіра» зона та який її вигляд насправді? Війна поділила селище Зайцеве, що на Донеччині, на дві частини, одну з яких контролюють російські бойовики. Інша намагається будувати своє майбутнє в Україні. Один із героїв серії, голова військово-цивільної адміністрації Володимир Весьолкін, допомагає місцевим жителям облаштувати життя на лінії зіткнення. Разом із ним глядачі UA: ПЕРШИЙ пройдуть вулицями Зайцевого й познайомляться з людьми, які не покинули рідного селища попри те, що під загрозою їхнє життя. Чому вони не поїхали, де працюють та чи вірять в об’єднання Зайцевого під прапором України?

У восьмій серії ведучі Юрій Макаров та Євген Степаненко побувають у селі Троїцькому Луганської області, де познайомляться з місцевими дітьми, які знають про війну не з книжок. З ними працюють волонтери, які намагаються подарувати дітям надію на мирне життя. Одна з героїнь епізоду — волонтерка й правозахисниця Олена Розвадовська, яка від початку війни допомагає дітям прифронтової зони. Заради чого волонтери покидають безпечне мирне життя та їдуть на війну й чим саме можуть допомогти людям, які втратили все?

Телеканал UA: ПЕРШИЙ уже показав шість випусків проєкту «На східному фронті». У попередніх серіях знімальна група патрулювала акваторію на борту корабля «Донбас», познайомилася з легендою ЗСУ Вадимом Сухаревським, зняла місця боїв у Широкиному, показала життя бійців військово-опорного пункту у Волноваському районі та на шахті «Бутівка-Донецька» й відвідала відбудовану Красногорівку.

Дивіться проєкт «На східному фронті» щонеділі о 13:30 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також на сайті та в мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.

Читайте також: