:
Про тих, хто рятує життя на війні — у проєкті «На східному фронті»

Про тих, хто рятує життя на війні — у проєкті «На східному фронті»

30 липня 2020

У неділю, 2 серпня, о 13:30 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже завершальні серії документального проєкту власного виробництва про російсько-українську війну «На східному фронті». Цього разу ведучі Юрій Макаров та Євген Степаненко познайомляться з військовими медиками в Попасній і прикордонниками в Станиці Луганській.

Щодня ризикуючи, українські медики врятували тисячі життів на війні. Їм доводиться працювати в надскладних умовах та виконувати свій обов’язок під обстрілами противника. Герої дев’ятого епізоду «На східному фронті» — медики, які вже багато років надають першу допомогу військовим у найгарячіших зонах. Глядачі Суспільного побачать, що таке мобільна швидка допомога, та дізнаються, чим відрізняється цивільна медицина від військової.

У Станиці Луганській розміщений пропускний пункт між Україною та окупованими територіями. До запровадження карантину щодня через лінію розмежування тут проходило майже 15 тисяч людей. Українським прикордонникам доводиться працювати під пильним наглядом ворога, адже позиції противника — на відстані 800 метрів. Якими є будні прикордонників? Які конфліктні ситуації вони вирішують щодня та хто допомагає їм нести службу?

Нагадаємо, телеканал UA: ПЕРШИЙ уже показав вісім серій проєкту «На східному фронті». Знімальна група рухалася лінією розмежування з півдня на північ, побувавши в Маріуполі, Широкиному, Волноваському районі й на шахті «Бутівка-Донецька», Красногорівці та в селищах Зайцевому й Троїцькому.

Читайте також: