:
Наступного тижня про вир подій розкажуть ведучі «Суспільної студії» Москвіна, Сухан та Сніцарчук

Наступного тижня про вир подій розкажуть ведучі «Суспільної студії» Москвіна, Сухан та Сніцарчук

11 вересня 2020

З вівторка, 8 вересня, в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ виходить оновлена «Суспільна студія» в новому студійному комплексі. На другому тижні «Суспільної студії» з понеділка, 14 вересня, у денному слоті з 12:00 до 15:00 у парі працюватимуть Інна Москвіна та Роман Сухан, а у вечірньому о 18:20Ольга Сніцарчук. Ми запитали ведучих про враження від нової локації та головні цінності проєкту

Ольга Сніцарчук понад 15 років працює на телебаченні. На Суспільному майже три роки. Спочатку Ольга Сніцарчук була ведучою програми «Тема дня», згодом марафону «На карантині».

«До «Суспільної студії» була ведучою вечірнього суспільно-політичного проєкту «Тема дня». Дотепер була зосереджена на змісті проєкту — однак періодично чула нарікання: мовляв, студія біднесенька, картинка ніяка, світла немає. З того, що бачу нині — нова сучасна студія справляє вау-ефект: тож, сподіваюся, глядачеві смакуватиме! Для мене цей запуск означає: у змісту з’явилася ще й красива обгортка. Ми ж знаємо, що для подання важливе й упакування, це завжди приємний бонус. Для мене так само найважливішими залишаються суспільно-політичні теми. Працюватиму у вже звичний для себе час — у новій атмосфері й з новими можливостями, з улюбленим акцентом на змісті й контенті», — зазначила Ольга Сніцарчук.

Ведуча сподівається, що оновлена «Суспільна студія» у хаотичному інформаційному світі стане надійним джерелом:

«Радію, що в нас з’являються нові технічні можливості, і сподіваюся, це допоможе глядачу приділяти увагу справді важливому. Нині журналістика й телебачення зокрема — частіше засмучують, ніж навпаки: а хотілося б, щоб серед інформаційного конфеті в умовах нескінченної карнавалізації — глядач мав прихисток адекватності й здорового глузду».

Роман Сухан майже п’ятнадцять років працює журналістом, довгий час — польовим кореспондентом. На Суспільному він був ведучим різних спецпроєктів, а також одразу долучився до запуску прямоефірного марафону «На карантині».

«Нова студія вражає своїм розмахом і яскравістю. Хочеться вірити, що вона буде ще кращою та функційнішою, коли наповниться новою технікою, яку ще не всю встигли закупити. Поки що використовуємо студію далеко не на повну. Хочеться більше ходити між майданчиками, використовувати телевізійні плазми не лише для фонових заставок, а й для виведення інфографіки, схем. Декорації і якість картинки на телебаченні не менш важливі, ніж зміст. Тому це, безперечно, значний прорив для Суспільного на шляху до лідерства на телеринку. З новою студією наша картинка стала не гірша ніж у топових комерційних телеканалів».

Для Романа Сухана Суспільне — місце, де журналісти втілюють свої задуми без сторонньої участі чи тиску:

«Давно мріяв потрапити на Суспільне, тому що зневірився в комерційних каналах. Там журналісти й редактори намагаються бути неупередженими, але в певний час їх просто використовують власники каналів. Суспільне — майданчик для тих колег, для кого журналістські стандарти не порожні слова. «Суспільна студія» — місце, де глядач може бути впевненим у правдивості, збалансованості й об’єктивності побаченого. Для мене найважливіше в роботі, щоб мені довіряли: і глядачі, і колеги».

За пів року колектив «Суспільної студії» зміг побудувати сильну команду, яка щодня продукує якісний контент:

«Наша команда почала працювати разом майже пів року тому. Тоді це були незнайомі між собою люди, нині — злагоджений колектив, де кожен знайшов своє професійне місце й нових друзів. Однак попереду ще купа роботи. Якість журналістських матеріалів є куди підвищувати, різноманіття форм подання є де шукати. Мені й самому ще треба багато вчитися. Виклик найближчого часу — робота зі співведучою. Це набагато складніше ніж самому бути в студії. Знаю це з досвіду на «5 каналі», де нас було троє ведучих одночасно. Проте мені пощастило з напарницею, тому впораємося. Наснаги нам, терпіння й трохи рейтингів!»

У Києві Інна Москвіна працювала на трьох загальнонаціональних телеканалах. З 2014 по 2016 рік вела вечірні випуски новин на UA: ПЕРШИЙ, а після повернення на канал 2019 року була продюсеркою спецпроєктів. Зі стартом прямоефірного марафону навесні Інна повернулася до ролі ведучої.

«Це студія можливостей. Кілька різних майданчиків дають змогу вести різні за форматом розмови. От ще приїдуть дивани, і, можливо, з’явиться щось легке: дружні посиденьки, теревені тощо. Студія сучасна, велика, зручна, із новою технікою. Майданчики відрізняються, проте всі в одному стилі. Так давно не було нового на каналі, що аж не віриться — це сталося».

За словами ведучої, «Суспільна студія» — проєкт, у якому говорять на різні теми, але завжди про важливе:

«Важливо, що «Суспільна студія» є місцем для обговорення різних тем. Ніхто не наказує нам, про що говорити. Критерій один — це має бути цікаво, корисно й зрозуміло для нашого глядача. Нарешті в нас будуть гості, із якими можна говорити віч-на-віч. Цього бракувало. Хочеться бачити реакцію співрозмовника зблизька, хочеться живих жвавих дискусій, зрештою, так легше модерувати розмову та скеровувати її в певне річище».

Інна Москвіна хоче, щоб кожен ефір «Суспільної студії» давав користь аудиторії і її робота зокрема:

«Хочу, щоб це була якісна робота. Усіх членів команди. Тоді глядачі отримають якісну програму, а ми всі — задоволення. Люблю це відчуття: коли виходиш зі студії, розібрався в якійсь темі й знаєш, що допоміг комусь сьогодні».

Нагадаємо, «Суспільна студія» виходить в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ із понеділка по п’ятницю з 12:00 до 15:00 та з 18:20 до 19:00. Ведучими оновленої «Суспільної студії» стали: Дарія Гірна, Анатолій Єрема, Ігор Шавро, Інна Москвіна, Роман Сухан та Ольга Сніцарчук.

Читайте також: