:
Євробачення-2021: чотири варіанти проведення

Євробачення-2021: чотири варіанти проведення

18 вересня 2020

Після перемоги Данкана Лоуренса в Тель-Авіві у 2019 році Нідерланди були готові організувати Пісенний конкурс Євробачення після сорока довгих років. Однак, як вам відомо, сталося не так, як планувалося. У зв’язку з коронавірусом конкурс 2020 року було скасовано. На щастя, Пісенний конкурс Євробачення точно повернеться в 2021 році, і 22 травня буде оголошено нового переможця!

Щоб мати змогу виконати цю обіцянку, ЄМС, суспільні мовники-організатори в Нідерландах NPO, NOS та AVROTROS розробили чотири базових варіанти проведення конкурсу.

Варіант A: Звичайний Пісенний конкурс Євробачення

У цьому випадку Пісенний конкурс Євробачення буде організовано як зазвичай: на арені Ahoy у Роттердамі відбудеться 9 шоу (включаючи генеральні репетиції) у переповненому залі, за участю делегацій та артистів від усіх мовників-учасників, з численними заходами в самому Роттердамі і навколо нього.

Вірогідність такого варіанту значною мірою залежить від запровадження можливої вакцини від COVID-19 чи наявності надійного тестування.

Варіант B: Пісенний конкурс Євробачення із соціальним дистанціюванням на 1,5 м

Усі присутні на Пісенному конкурсі Євробачення у Роттердамі повинні будуть дотримуватися соціальної дистанції та постійно залишатися на відстані 1,5 м одне від одного.

Аналогічно буде проведено 9 шоу з глядачами в арені, однак за обмеженої кількості присутніх, щоб забезпечити соціальне дистанціювання.

Команди від кожного мовника-учасника приїдуть до Роттердама, проте кількість осіб у кожній делегації буде обмежено. Так само буде обмежено кількість дозволеної преси. Заходи в Роттердамі і навколо нього буде адаптовано відповідно.

Через зменшення місця для глядачів при цьому варіанті доведеться розробити новий план розсадки в залі. У такому разі проводитиметься справедливе жеребкування, щоб визначити, хто зможе відвідати кожне шоу. Більше відповідної інформації з’явиться в перші місяці 2021 року. Усім тим, кому не пощастить під час жеребкування, буде, неодмінно, в повному обсязі відшкодовано вартість придбаних квитків.

Варіант C: Пісенний конкурс Євробачення з обмеженим пересуванням

Пісенний конкурс Євробачення, вірогідно, також із дотриманням соціальної дистанції, в арені Ahoy у Роттердамі, як і в варіанті B, з дев’ятьма шоу та обмеженою кількістю глядачів у залі.

Якщо будь-які з делегацій не матимуть змоги приїхати до Роттердама, їхні артисти виступатимуть зі своєї країни.

Зведення усіх виступів в шоу відбуватиметься в Роттердамі. Виступ учасників від тих країн, яким буде дозволено подорожувати, а також номери відкриття шоу та під час перерв відбуватимуться наживо.

Варіант D: Пісенний конкурс Євробачення в умовах локдауну

Якщо Нідерланди знову опиняться в ситуації на зразок локдауну, Пісенний конкурс Євробачення відбуватиметься без аудиторії і, ймовірно, без заходів в Роттердамі та навколо нього.

Усі виступи учасників відбуватимуться в їхніх країнах та будуть зведені в арені Ahoy у Роттердамі на зразок того, що ми побачимо під час Дитячого пісенного конкурсу Євробачення в листопаді.

Остаточний варіант буде обрано залежно від обставин у перші місяці 2021 року.

Мовники-організатори NPO, NOS та AVROTRS мають два роки на підготовку. Коли ми спілкувалися з виконавчим продюсером конкурсу 2020-го року Сітце Баккером у травні, він сказав: «Як суспільний мовник, виграючи Пісенний конкурс Євробачення, ти хочеш провести найкраще Євробачення в історії. Хочеш зробити краще, ніж було попереднього року. Пророблено багато роботи і зібрано чимало знань. Ми багато навчилися за минулий рік, але я знаю, що місяці попереду будуть непростими. Ми маємо думати, як провести конкурс попри все. Це створює нові виклики, але прагнення провести конкурс і зробити його найкращим все ж залишається.»

Open Up / відкривайся

Підтверджено, що тема 65-го Пісенного конкурсу Євробачення залишиться без змін – Open Up (відкривайся).

Гасло «Open Up» (відкривайся) було від початку умисно незавершеним, коли його обирали для Євробачення-2020. «Відчуйте свободу завершити це гасло по-своєму. Для нас було важливо обрати тему, яка відображає дух нашого часу. Цим гаслом ми сердечно запрошуємо людей відкриватися одні одним, іншим поглядам, історіям одне одного та, звісно, музиці одне одного,» - сказав Сіцте у 2019 році.

Відкривайся… Шанталь, Яну, Едсілії та Ніккі

Шанталь Янзен, Ян Сміт, Едсілія Ромблі та Ніккі де Ягер (NikkieTutorials) повернуться в ролі ведучих в 2021 році. Вони мали бути ведучими Євробачення-2020 та вели шоу «Євробачення: Європо, запали світло» у травні.

Відкривайся… дизайну сцени

Під час пресконференції також було оголошено, що дизайн сцени для Євробачення-2020 повернеться у 2021 році. «Сцена перейде на наступний рік, оскільки вона вже готова. Крім того, багато що залежатиме від можливостей у майбутньому, від присутності всіх причетних та від відповідності духу 2021 року,» - сказав Сітце.

Протягом наступних місяців ми розповімо більше деталей про Пісенний конкурс Євробачення-2021, тож стежте за нами на офіційних каналах, щоб знати все про найбільший музичний конкурс у світі.

За подібним сценарієм відбудеться Дитяче Євробачення 29 листопада цього року. Зазначимо, представляти Україну на Дитячому Євробаченні-2020 буде Олександр Балабанов.

Нагадаємо, гурт Go_A представлятиме Україну на Євробаченні 2021 року.

Читайте також: