:
До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру Суспільне покаже тематичні програми та фільм

До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру Суспільне покаже тематичні програми та фільм

25 вересня 2020

У вівторок, 29 вересня, до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА покажуть тематичні документальні програми й художній фільм, а також обговорення трагічних подій 1941 року в межах «Суспільної студії».

Читайте також: Фестивальний хіт «Стрімголов» та вікторіанська драма «Створення леді» в кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

З 12:00 до 15:00 в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ вийде «Суспільна студія» з ведучими Інною Москвіною та Романом Суханом, де говоритимуть про одну з найстрашніших сторінок в історії України і єврейського народу.

О 15:25 телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже українсько-грузинський фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Її серце (Чужа молитва)». Історична драма розповідає історію кримськотатарської дівчини Саїде Аріфової, яка під час Другої світової війни врятувала життя 88 єврейських дітей-сиріт. Під назвою «87 Children» стрічка брала участь у різних міжнародних та національних кінофестивалях.

О 20:10 суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА транслюватиме документальну програму «Примара Бабиного Яру». 19 вересня 1941 року війська нацистської Німеччини увійшли до Києва. Окупаційна влада шукала диверсантів, які підірвали адміністративні й житлові будинки в центрі Києва, і це стало приводом для розправи насамперед над єврейським населенням, а також ромами, українцями, підпільниками, усіма, хто чинив опір нацистській окупації. Їх примусово збирали на околиці Києва, де на них чекав розстріл. У день великої трагедії єврейського народу пропонуємо вам пригадати, що насправді сталося в Бабиному Яру.

На продовження ефіру на телеканалі UA: КУЛЬТУРА о 21:00 дивіться історію Бабиного Яру в деталях у документальному циклі «Пишемо історію».

Читайте також: