:
Історії боротьби у фільмах «Герой мого часу» та «Баухауз» на UA: ПЕРШИЙ

Історії боротьби у фільмах «Герой мого часу» та «Баухауз» на UA: ПЕРШИЙ

09 жовтня 2020

У суботу та неділю, 10 та 11 жовтня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже українську комедію «Герой мого часу» й прем’єру історичної драми «Баухауз». Початок сеансів о 22:00.

Читайте також: Життєствердна історія ветеранів у прем’єрі «Життя післязавтра» на UA: ПЕРШИЙ

Головний герой фільму «Герой мого часу» Жорік приїздить до Києва, сподіваючись на краще життя. Він у пошуках щастя й намагається зрозуміти, чого хоче насправді. Жорік влаштовується охоронцем у мистецькому центрі й хоче увійти до столичного бомонду. Та хлопець не розуміється на сучасному мистецтві й взагалі далекий від цінностей «вищого» світу. Проте герой не здається та готовий боротися за місце під сонцем.

Фільм режисерки й сценаристки Тоні Ноябрьової презентували в програмі 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де він виборов приз за найкращу режисерську роботу.

У неділю на глядачів чекає історія становлення знаменитої німецької архітектурної школи «Баухауз». Її заснували 1919 року, невдовзі вона стала найвпливовішим художнім закладом ХХ століття. Школа була першим освітнім закладом, у якому могли навчатися жінки. Головна героїня Лотта Брендель вступає до «Баухауз», проте це зовсім не означає, що до неї ставитимуться як до чоловіків. Тут жінки щодня мають доводити своє право навчатися й бути рівноправними учасницями «Баухауз».

Головна героїня фільму режисера Грегора Шнітцлера Лотта — збірний образ кількох відомих випускниць школи «Баухауз». З-поміж них — текстильниці Анні Альберс та Гунта Штьольцль.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щотижня показує якісні українські й закордонні фільми.

Читайте також: