:
Історія відкритих сердець у кліпі учасника Дитячого Євробачення-2020 від України

Історія відкритих сердець у кліпі учасника Дитячого Євробачення-2020 від України

13 жовтня 2020

Суспільний мовник зняв музичний відеокліп на офіційну конкурсну пісню «Відкривай» представника України на Дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2020» Олександра Балабанова.

Читайте також: Оголошено переможця конкурсу на постановку номера для Дитячого Євробачення-2020

«Це мій перший професійний кліп, до цього ми знімали всі мої відео самостійно. Вражень дуже багато! Класна команда, усе професійно й позитивно! Незвично дивитися на себе з боку, сприймаєш це як окрему історію. Я вдячний Аугустині, яка стала героїнею кліпу на мою пісню. Дякую всім, хто долучився до створення кліпу! Вийшло дуже щиро», — зазначив Олександр Балабанов.

Над створенням відео для представника України на Дитячому Євробаченні-2020 працював директор департаменту маркетингу та реклами Суспільного Сергій Кривошея. Загалом знімальна група побувала на більше ніж 15 локаціях.

«Хотілося, аби відео гідно представило пісню і її виконавця. Було кілька етапів, п’ять чи шість різних ідей. Буквально за тиждень до зйомок ми зупинилися на сценарії, який поклали в основу кліпу. Проте він усе одно виявився непростим для реалізації: на нас чекали два довгих знімальних дні з більш як десятьма локаціями, змінами костюмів, світла тощо. А тепер після фінального монтажу можу впевнено сказати, що ідею втілили на сто відсотків, — розповідає режисер кліпу Сергій Кривошея. — Якщо говорити про сенси, то в пісні їх чимало, хоча вона й здається текстуально простою. Працюючи над ідеєю кліпу, я хотів, щоб і в музичному відео була певна багатошаровість, яка б відкривала (ВІДКРИВАЙ!) можливості для різних інтерпретацій. На поверхні — історія героя, який переїжджає до нового міста, відкриває його для себе завдяки дівчинці-героїні, із якою в них зав’язуються дружні (а можливо, і більше) стосунки. Другий — провокативний шар — показує, як пісня пробивається до підсвідомості головної героїні й виводить її зі стану «коми» (до речі, необов’язково клінічної). І нарешті третій шар, його закладали в зміст пісні власне її автори — це історія про відкриття світу, відкриття себе світові, відкриття міста й красивих, щирих та розумних людей. Це історія про щирість, про справжні людські стосунки, відчуття одне одного. Це історія про те, що рано чи пізно COVID (чи щось інше глобальне, що нас увесь час обмежує, змушує закритися в собі) закінчиться, світ відкриється й по-новому відкриє себе. Відчує себе талановитим розумним підлітком, який дивиться на світ широко розплющеними очима».



Основні зйомки відбулися на Подолі, у центрі Києва й на Київському водосховищі. Глядачі побачать у кліпі яскраві краєвиди міста й навколишні пейзажі. Головну героїню кліпу зіграла Аугустина Тю.

Зазначимо, Суспільний мовник нещодавно провів фотосесію для переможця Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2020 Олександра Балабанова.

Нагадаємо, Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2020» відбудеться дистанційно у Варшаві 29 листопада. Під час пісенного конкурсу українці можуть голосувати за учасника від України.

Читайте також: