:
Програму «Країна пісень» номінували на медіапремію ADAMI

Програму «Країна пісень» номінували на медіапремію ADAMI

15 жовтня 2020

Програма «Країна пісень» потрапила до номінації «Розважальний контент» (for TV-Entertainment (Fiction)) медіапремії ADAMI-2020. Її продюсував виконавчий продюсер творчого об’єднання розважального мовлення суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ Станіслав Мєдвєдєв.

«Передусім хочу зазначити, що попри те, що на сайті конкурсу стоїть моє прізвище, цей проєкт не відбувся би без особистого внеску кожної людини, яка працювала над ним — іноді не завдяки, а всупереч. Усі учасники творчої групи: редактори, режисери, сценаристи, ведучі й ті, хто долучився до створення проєкту, без перебільшення переймалися кожною долею і кожною історією, про які розповідають у «Країні пісень», — коментує виконавчий продюсер Станіслав Мєдвєдєв. — Для нас це було особисте. Так би мовити, Україна в мініатюрі, де люди, об’єднані однією ідеєю, живуть у мирі й спільно вирішують проблеми. Де немає місця заздрощам, а здобутки колективу сприймають як особисті перемоги. Де люди з досвідом залюбки діляться ним із молодим поколінням, а воно так само вчить їх чогось нового. Ми просто хотіли поділитися цим із глядачами в проєкті «Країна пісень». Показати, що ми, українці, дуже різні й дуже схожі водночас.

Під час створення проєкту ми не планували брати участі в конкурсі, однак те, що проєкт відзначили з-поміж трьохсот заявників із шести країн, безперечно, усіх нас надихає. Адже це чудова нагода ще раз сказати: українці — щирі, доброзичливі люди з багатою культурною спадщиною; ми пам’ятаємо, хто ми такі, що нам довелося пережити в боротьбі за самоідентифікацію і як цю пам’ять зберегти».

Цього року 300 заявок на премію ADAMI оцінила група міжнародних експертів у галузі кіно, ЗМІ та журналістики. Переможців оголосять у міжнародному прямому ефірі 10 грудня.

Медіапремія ADAMI є найвизначнішою премією у сфері засобів масової інформації в регіоні Східного партнерства Європейського Союзу (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна).

Премію ADAMI започаткували 2015 року для мовників і продюсерів аудіовізуальних ЗМІ, режисерів, журналістів, які висвітлюють теми культурного різноманіття, толерантності й міграції.

Нагадаємо, цього року на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ вийшла нова фольклорна музична програма «Країна пісень». Ведучі Іванка Червінська та Сергій Фоменко, мандруючи країною, збирають автентичні пісні й розповідають унікальні історії про їх виконавців.

За перший місяць програми 2,1 мільйона глядачів увімкнули суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: