:
Стежте за перебігом і результатами місцевих виборів на всіх платформах Суспільного

Стежте за перебігом і результатами місцевих виборів на всіх платформах Суспільного

23 жовтня 2020

У неділю, 25 жовтня, загальнонаціональний телеканал UA: ПЕРШИЙ, усі регіональні канали Суспільного, Суспільне радіо та діджитал-платформи весь день висвітлюватимуть перебіг місцевих виборів в Україні.

Програма «Новини» на UA: ПЕРШИЙ, крім традиційних ефірів о 7:00, 8:00, 8:55 та 21:00, підготує 4 додаткових спецефіри о 13:30, 15:45, 18:00 та підсумковий розширений ефір о 23:00. Журналісти оперативно інформуватимуть про ситуації на різних виборчих дільницях у Києві й регіонах, розкажуть, як проходить процедура голосування та з якими проблемами стикаються виборці на округах.

«Найбільша відповідальність цього дня буде саме на наших регіональних ньюзрумах. Вони готують для місцевої аудиторії три телевізійні випуски «Новин», працюватимуть для загальнонаціональних «Новин» на UA: ПЕРШИЙ. Закриватимуть своїми включеннями й репортажами щогодинні ефіри на UA: Українське радіо, «Новини» на UA: Радіо Промінь. Ну й звісно, цифрові платформи — найоперативніші майданчики. Не забуваємо, що й вечірній марафон «Суспільної студії» теж частково підтримуватимуть кореспонденти “Новин”», — розповів генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

На всіх регіональних телеканалах Суспільного додатково заплановано 3 спецефіри «Новин» о 14:00, 17:00 та 19:00.

За словами Федора Скрипника, попри таке навантаження в день виборів багато регіональних новинарів планують оперативно інформувати про перебіг подій і на радіохвилях та підбити підсумки у вечірньому телевізійному ефірі регіональних філій «Сьогодні. Головне».

«Ми вважали, що це й так значне навантаження на новинні редакції в регіонах. Але з нами працюють люди, які не зупиняються в прагненні інформувати аудиторію максимально повно і якісно. Частина філій ще й робитиме новинні врізки на місцевих хвилях UA: Українське радіо. Зокрема Вінниця, Хмельницький, Чернігів, Черкаси, Суми й Херсон. Наші закарпатські колеги робитимуть випуски на регіональній станції Тиса FM. Крім того, більшість колективів о 19:00 вирішили зробити не просто випуск «Новин», а повноцінний ефір “Сьогодні. Головне”», — прокоментував генпродюсер Федір Скрипник.

«Оперативне і якісне інформування місцевих мешканців про перебіг подій у регіонах у день голосування та ще й за карантинних умов — це величезна відповідальність, що лягає на плечі наших регіональних журналістів. У нас немає сумніву в професійності наших колег з усіх куточків країни, і я щиро рекомендую нашій аудиторії цього дня бути саме із Суспільним на будь-яких платформах: радіо, телебачення чи діджитал», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

О 20:00 розпочнеться 6-годинний спецефір «Суспільна студія. Місцеві». У першому блоці в прямому ефірі покажуть закриття дільниць для голосування в різних регіонах країни. У студії з ведучими Інною Москвіною та Романом Суханом підбиватимуть підсумки проведення процесу голосування, експерти проаналізують, за кого голосують українці, а глядачі дізнаються результати перших екзит-полів. Онлайн-гості студії разом із ведучими обговорять особливості нового Виборчого кодексу, проаналізують явку виборців та пояснять, для чого президент Володимир Зеленський ініціював опитування на виборчих дільницях.

Завершальний блок «Суспільної студії. Місцеві» транслюватимуть із 23:35 до 2:00. У студії працюватимуть ведучі Анатолій Єрема та Ігор Шавро.

У прямих включеннях журналісти Суспільного покажуть, як відбувається підрахунок голосів. Також на онлайн-зв’язку будуть виборчі штаби різних політичних сил. Їхні представники висловлять власну позицію щодо перебігу місцевих виборів в Україні, а також поділяться, чого чекають від майбутніх результатів. «Наразі команда «Суспільної студії» в співпраці з регіональними філіями й інформаційною службою Суспільного готують спецефір «Суспільна студія. Місцеві», який транслюватимуть із 20:00 25 жовтня до 2:00 26 жовтня.

Ми плануємо цікавий та інформаційно насичений ефір, живе, об’єктивне й ґрунтовне обговорення багатьох суспільно значущих тем. Зокрема, хочемо обговорити Виборчий кодекс, зростання політичної суб’єктності місцевих еліт, протистояння мерів на прикладі Києва, Харкова, Одеси, Дніпра та Львова, особливості передвиборчої кампанії і виборів в умовах пандемії. І звісно, поговоримо про оголошене президентом опитування. Ведучі проєкту також шукатимуть відповідь на запитання — чи взагалі готова Україна до виборів онлайн, які були порушення на виборчих дільницях та які покарання за них передбачено», — розповіла виконавча продюсерка «Суспільної студії» Наталія Загуменна.

За словами продюсерки, у прямих включеннях телеглядачі побачать, як відбувається підрахунок голосів. Також на онлайн-зв’язку будуть виборчі штаби різних політичних сил. Їхні представники висловлять власну позицію щодо перебігу місцевих виборів в Україні, а також поділяться, чого чекають від майбутніх результатів.

«До студії запрошуватимемо гостей-експертів, умикатимемо в ефір кореспондентів й експертів більш як із десяти міст України, покажемо, що відбувається в штабах партій, транслюватимемо наживо брифінги Національної поліції та будемо стрімити про підрахунок голосів із дільниць. Нам важливо показати українцям, кого ж обирає Україна на чергових місцевих виборах, проаналізувати, як це відбувалося й чого чекати в майбутньому від результатів виборів, як вони можуть вплинути на політичну ситуацію в нашій країні та чи допоможуть обрати тих представників, які матимуть досвід, бажання й політичну волю для вирішення нагальних проблем у кожному регіоні та Україні в цілому», — розповіла Наталія Загуменна.

Трансляція спецефіру «Суспільна студія. Місцеві» паралельно відбуватиметься на діджитал-сторінках у ютубі та фейсбуці. Також стежте за оновленням інформації з виборчих дільниць на всіх діджитал-сторінках Суспільного.

Читайте також: