:
Олег Псюк підбив підсумки промотуру до Євробачення-2022

Олег Псюк підбив підсумки промотуру до Євробачення-2022

20 квітня 2022

Лідер Kalush Orchestra Олег Псюк дав інтерв’ю UA: КУЛЬТУРА про те, як в Ізраїлі, Польщі, Іспанії й Нідерландах реагували на Україну під час промотуру до Євробачення-2022.

«Для нас це був також промотур на підтримку України через те, що ми були єдині, хто замість спецефектів — типу віджеїнгу — просто помістили QR-код, на якому закликали людей збирати гроші на офіційні фонди для допомоги Україні», — розповів Псюк.

Крім того, під час інтерв’ю музикант поділився планами щодо виступу на Євробаченні-2022 у Турині, Італія.

«Можу сказати, що костюми й постановка будуть інакші, ніж на Нацвідборі. Ми зараз готуємось. Доводиться готуватися у такому екстрарежимі через те, що довший час у нас не було можливості навіть разом зустрітись, ми репетирували онлайн. Але, за рахунок нашої працелюбності, можу сказати точно, що ми підготуємося навіть краще за тих, у кого не було таких обмежень», — поділився фронтмен.

Нагадаємо хронологію промотуру Kalush Orchestra до Євробачення-2022:

  • 2 квітня Україна, Львів. Гурт «Kalush Orchestra» вперше зібрався разом від початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну, щоб розпочати підготовку до виступу на Євробаченні-2022. Учасники гурту розповіли, що своїми виступами хочуть підтримати Україну та зібрати кошти для допомоги Україні.
  • З 5 по 7 квітняІзраїль, Тель-Авів. Kalush Orchestra зустрівся з Міністром у справах Єрусалима і національної спадщини Зеевом Елькіним, біженцями з України та журналістами.
  • 8 квітняНідерланди, Амстердам. Kalush Orchestra завітали в Амстердам на популярне телевізійне ток-шоу Єви Їнек «Jinek», на якому разом з ведучою обговорили трагічні події у Краматорську.
  • 15-16 квітняІспанія, Мадрид. Головною подією у Мадриді став промоконцерт PrePartyES, який відвідало дві тисячі глядачів. Також гурт давав інтерв’ю місцевим та міжнародним медіа.
  • Під час усіх концертів гурт розповідав про ситуацію в Україні та збирав кошти у Гуманітарний фонд.
  • 18 квітняПольща. Гурт «Kalush Orchestra» завітав у гості ранкової програми «Pytanie na śniadanie», а також зустрівся у Варшаві з земляками в українській книгарні.

Нагадаємо, що Євробачення-2022 відбудеться в італійському місті Турин в арені Palaolimpico за участі 40 країн спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 в Італії.

Читайте також: