:
Пошиття одягу для поранених військових — у проєкті «Герої» на Першому

Пошиття одягу для поранених військових — у проєкті «Герої» на Першому

17 березня 2023

У п’ятницю, 17 березня, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу історія авторки Євгенії Подобної про волонтерів з Ірпеня, які займаються пошиттям спеціального одягу для поранених військових.

Читайте також: «Капелани. Віра на війні» — прем’єра у національному телемарафоні

Героями нової серії є українці, які намагаються допомагати пораненим військовим у госпіталях. Спочатку швачка Ольга Скидинець займалася шиттям шапок та балаклав для військових. Пізніше з’явилася потреба у перешитті одягу для поранених, оскільки звичайний одяг не практичний для тяжко поранених воїнів. Разом з іншими волонтерами Ольга пошила сотні речей на липучках та зав’язках, які є зручними у використанні при різних травмах.

«Цим сюжетом ми хочемо привернути увагу до проблем поранених військових, — говорить Євгенія Подобна. — Поранені в госпіталях потребують спеціального одягу на липучках чи зав’язках, адже травми, апарати Єлізарова, гіпси не дозволяють користуватись звичайним одягом. Цей одяг не обов’язково має бути дорогим, до його пошиття може долучитись кожен, незалежно від віку, стану здоров’я та інших обставин».

Крім цього, у волонтерському штабі займаються виробництвом речей для військових на фронті та плетінням сіток.

Дивіться історію про волонтерів, які шиють одяг для поранених військових, у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: