:
До уваги ЗМІ! 26 квітня на Хрещатику, 26  - відкриття меморіальної дошки та прем’єрний показ фільму про журналістів, які висвітлювали події на ЧАЕС

До уваги ЗМІ! 26 квітня на Хрещатику, 26 - відкриття меморіальної дошки та прем’єрний показ фільму про журналістів, які висвітлювали події на ЧАЕС

21 квітня 2011

26 квітня о 12.00 у приміщенні Національної радіокомпанії України (Хрещатик, 26) за ініціативи Держкомтелерадіо відбудеться церемонія урочистого відкриття меморіальної дошки на честь працівників державних телерадіоорганізацій-учасників висвітлення трагічних подій на Чорнобильський АЕС в 1986-1990 рр.

Захід відбудеться за участю Голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка, генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа, генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, теле- та радіожурналістів, операторів, які першими висвітлювали події Чорнобильської катастрофи та ліквідації її наслідків.

Також у рамках заходу в приміщенні Національного прес-центру телебачення і радіомовлення України (Хрещатик, 26, 2-й поверх) відбудеться прем’єрний показ телевізійного фільму режисера Костянтина Крайнього (оператор Борис Берізка) "Час істини", знятого на студії "Укртелефільм". Телевізійна стрічка присвячена журналістам, які висвітлювали етапи будівництва ЧАЕС, першими повідомили світ про аварію, розповідали про всі кроки  ліквідації її наслідків. У фільми використані кадри кінохроніки, уривки телерепортажів. Журналісти розповідають про свою роботу, про те, що відчували, що бачили в кадрі і поза ним.

Акредитація на заходи за телефоном 279-89-59

Читайте також: