:
НТКУ отримає технічну допомогу від EBU на суму 4 мільйона у.о.

НТКУ отримає технічну допомогу від EBU на суму 4 мільйона у.о.

24 травня 2011

Національна телекомпанія отримає допомогу у результаті домовленостей, які були досягнуті керівництвом НТКУ в лютому цього року, коли з офіційним візитом до Києва приїжджали віце-президент EBU Клаудіо Каппоні і асистент генерального директора EBU Девід Льюіс. Національною телекомпанією були складені та направлені до EBU списки необхідного технічного оснащення, після погодження яких з керівництвом Європейського мовного союзу і його членами, німецький мовник ARD запропонував безкоштовно надати для НТКУ технічне обладнання загальною вартістю близько 4 млн. у.о. Такий обмін не тільки програмним, але й технічним продуктом практикується членами Європейського мовного союзу. Вже влітку Національна телекомпанія отримає п'ять синхронізаторів цифрового відеосигналу SDI для можливості використання вхідних сигналів при прямих включеннях з різних міст (SDI signal frame synchronizers), а також ведуться переговори про терміни і умови доставки трьох супутникових комплектів для підйому на супутник відеосигналу (SNG). Вони розміщені на базі автомобілів Mercedes Benz Sprinter і укомплектовані цифровими триаксиальними відеокамерами Ikegami, які можуть бути рознесені на відстань 170 м, цифровими аудіомікшерами Yamaha O3D і відеомікшерами Snell & Willcox, цифровими мультиформатними відеомагнітофонами Sony, що дозволяють готувати відеоматеріал у більшості цифрових форматах (Betacam SP, Betacam SX, Digital Betacam, Betacam IMX, DVcam, XDcam), супутниковою технікою (з усім периферійним обладнанням) Advent Uplink 1,20 м, MPEG2-кодером.

Нове обладнання буде використовуватися для оперативної трансляції в прямому ефірі телемостів, концертів, парадів, включень з місця подій. Необхідний час для розгортання техніки складає всього близько 30 хвилин. Це обладнання дозволить поліпшити і якість новинного мовлення каналу, при цьому значно підвищить оперативність роботи.

"Моя мета, як директора Національної телекомпанії - підвищити якість ефіру. Для цього необхідні не тільки високопрофесійні кадри, а й сучасне технічне обладнання. EBU допомагає своїм членам, якщо ця допомога дійсно йде на розвиток каналу. Устаткування, яке нам надається, коштує великих грошей . І це обладнання надходить не в яку-небудь кишенькову фірму (як зробив би несумлінний керівник), а в державну компанію. Моя мета - це удосконалення національного телеканалу. Адже його престиж і якість ефіру - один з показників престижу держави ", - розповів генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: