:
Олександр Міньонок представлятиме Білорусь на Дитячому Євробаченні-2016

Олександр Міньонок представлятиме Білорусь на Дитячому Євробаченні-2016

29 серпня 2016

Дванадцятирічний Олександр Міньонок (Аляксандр Мінёнок) переміг у білоруському національному відборі на Дитяче Євробачення-2016. У столиці Мальти Валетті, де проходитиме цьогорічний міжнародний пісенний конкурс, співак представить свою країну з піснею "Музыка моих побед" ("Музика моїх перемог").

Не дивлячись на юний вік, Олександр уже брав участь в Дитячій Новій хвилі, а також ставав лауреатом багатьох музичних фестивалів.

Переможця нацвідбору в Білорусі визначали за сумою оцінок журі та результатів глядацького смс-голосування. Олександр Міньонок набрав однакову кількість балів з вокалісткою Ольгою Коноваловою. Але за правилами конкурсу, в такій ситуації путівку на Дитяче Євробачення отримує той учасник, якому вищу оцінку віддало професійне журі. Так, отримавши дванадцятку від експертів і вісімку від глядачів, Олександр став переможцем білоруського нацвідбору.

Загалом за право представляти Білорусь на міжнародному пісенному конкурсі змагалося два гурти і восьмеро сольних виконавців.

Представники Білорусі на Дитячому Євробаченні перемагали двічі – у 2005 і 2007 роках. А приймати міжнародний пісенний конкурс у себе країна мала можливість у 2010 році.

Читайте також: