:
Австралію на Дитячому Євробаченні-2016 представить Алекса Кертіс

Австралію на Дитячому Євробаченні-2016 представить Алекса Кертіс

02 жовтня 2016

Дванадцятирічна співачка Алекса Кертіс (Alexa Curtis) представлятиме Австралію на Дитячому Євробаченні-2016 на Мальті.

Представники телекомпанії SBS, яка проводила національний відбір спільно з продакшн-партнером Blink TV, вважають, що саме Алекса зможе якнайкраще продемонструвати музичний талант Австралії на цьому пісенному конкурсі.

"Я була дуже схвильована, коли дізналася, що представлятиму Австралію на Дитячому Євробаченні на Мальті. Думаю, що я й досі трохи в шоці, якщо чесно. Я хотіла би подякувати SBS, що надали мені таку можливість. Знаю, що це буде божевільний досвід, але просто не можу дочекатися, коли опинюся там і робитиму те, що я люблю більше за все – співатиму для людей. Сподіваюся, що пісня, яку я виконуватиму, сподобається Австралії й решті світу", – каже Алекса.

Юна співачка живе у Брісбені разом зі своєю сім’єю, яка переїхала до Австралії з Окленда, Нова Зеландія, за два роки до народження Алекси. Дівчина почала вивчати контемп і джаз ще з 5 років. У 2012 році вона дебютувала у аматорській постановці "Олівер" разом зі своїм братом, перспективним молодим виконавцем і актором Ейданом. Саме тоді Алекса відчула справжню насолоду від виступу на сцені.

У 2014 році вона стала переможницею проекту The Voice Kids Australia. Цей досвід допоміг Алексі зрозуміти, що найбільшою пристрастю її життя є музика, а мрією – професійна сцена.

Маршалл Хілд, директор з теле- та онлайн-контенту SBS зазначив, що телекомпанія дуже рада бути частиною Дитячого Євробачення уже другий рік поспіль. "Це дає Австралії можливість зміцнити нашу давню любовну інтригу з Євробаченням. Алекса є неймовірно талановитою молодою виконавицею, яка втілює у собі торжество SBS у творчості і різноманітності. Ми не можемо дочекатися, щоб побачити її на сцені, де вона, безсумнівно, зробить усе, щоб Австралія нею пишалася", – зазначає Маршалл.

На сцені Дитячого Євробачення Алекса виконає пісню We Are. Композиція для конкурсу була написана всесвітньо відомою авторкою пісень із Уест-Палм-Біч, штат Флорида, Алі Темпосі (Ali Tamposi). Вона співпрацює з такими артистами як Бейонсе, Келлі Кларксон, Крістіна Агілера, Розі Крейн, Демі Ловато, Ciara, One Direction та багатьма іншими. Найвідомішою піснею Алі є композиція, написана у співавторстві з Келлі Кларксон Stronger (What Doesn’t Kill You), яка стала найбільшим комерційним хітом Кларксон і була номінована на отримання нагороди Греммі у категоріях запис року і пісня року.

Австралія дебютувала на Дитячому Євробаченні-2015 в Софії. Тоді представниця країни Белла Пейдж з піснею "My Girls" посіла восьме місце.

Читайте також: