:
Насправді Дитяче Євробачення дитяче лише за назвою, – Софія Роль

Насправді Дитяче Євробачення дитяче лише за назвою, – Софія Роль

19 жовтня 2016

Щоби поспілкуватися із представницею України на цьогорічному Дитячому Євробаченні, я чекала поки юна артистка відзніме візитки для іноземних ЗМІ та відеозвернення до українців. Уже 20 листопада Софія Роль виступатиме на Мальті з піснею "Planet craves for love" ("Планета прагне любові") разом із представниками ще 16 країн. Тому зараз кожен її день зайнятий репетиціями, інтерв’ю та зйомками. Перед камерою Софія трималася впевнено, у кадрі й поза ним вона була дуже щирою, постійно усміхалася і мимоволі заповнила всю кімнату радістю.

"Цим процесом я насправді дихаю", – розповідає Софія про підготовку до Дитячого Євробачення. – "Я до цього йшла і хотіла цього. Чітко розуміла, що буде багато роботи, зйомок… Але я від того отримую лише задоволення. Сподіваюся, що ролики, над якими працювали сьогодні, будуть гарними. Ще раніше ми знімали візитки для європейської публіки, скоро їх можна буде побачити".

До Національної телекомпанії, де проходили зйомки, Софія прийшла з мамою і PR-менеджеркою Мартою. І коли Марта зверталася з проханням не промовляти слова на камеру надто швидко, то Софія жартома відповідала, що дуже боїться не встигнути на літак на Мальту. І так весь час зйомок: панувала дружня атмосфера. А ще співачка захоплено розповідала мені про людей, які допомагають їй у підготовці до конкурсу.

"Це чудо-команда, просто чарівна паличка. Мені доводиться тільки або щось вивчити, або десь заспівати, прийти чи поїхати кудись. Усю решту роботи виконують вони і роблять це нереально круто. Репетиції щодня, інтерв’ю, різні заходи й заняття – всього дуже багато і все треба встигнути. Мені у цьому дуже допомагають мій продюсер Роман Керик, PR-менеджерка Марта Родіонова, стиліст Женя Кірієнко, режисер-постановник Віктор Книш, викладачки вокалу Олена Левченко та Римма Шаповалова. Вони всі разом із моїми рідними, які безумовно теж є моєю командою і підтримкою, стали однією великою родиною. Мамі з татом за це все я дуже вдячна, бо жертви, на які вони йдуть у зв’язку з конкурсом, насправді великі".

Представляти країну на європейській сцені – дуже відповідально. І щороку учасники міжнародного конкурсу, крім пісень, ретельно готують і свої шоу. Тому я запитала у Софії про те, чи вдосконалюватиметься якось її постановка.

"Перед участю у міжнародному конкурсі змінюється все, крім мене, я залишаюся. Танцювального колективу в номері не буде. На національному відборі на сцені ми зображали чотири стихії, а шоу на Мальті буде більш казковим. Та поки що це секрет. Буде нове вбрання у інших кольорах. Сукню вже розробили і шиємо. У нас були навіть окремі наради, в чому я буду одягнена, якою має бути зачіска, макіяж, навіть сережки".

Перед виходом на сцену Софія вже майже не хвилюється. Говорить, що треба лише зібратися, згадати все, чому вчили наставники, заспівати для глядачів і отримати від цього задоволення.

"Люди завжди запам’ятовують очі, погляд, ту емоцію, яку передаєш. Піснею, з якою я їду на Дитяче Євробачення, хочу донести те, що кожна людина може змінити світ на краще. Змінити хоча б щось у собі і можливо хтось інший, побачивши, що це можливо, теж спробує. Планеті потрібен мир і любов. Це дуже важливо. І про це моя пісня".

Ще до того, як Софія перемогла у національному відборі, вона вже цікавилася, хто представлятиме інші країни на цьогорічному конкурсі на Мальті. Розповіла, що їй подобається виконавиця з Італії та гурт із Нідерландів.

"Усі є сильними конкурентами. Точніше, усі є конкурентами, і не так важливо, наскільки сильними. Бо Євробачення – це лотерея. Кожен рік Європа обирає щось різне, і ніколи не вгадаєш наперед, що саме. Тож, як на мене, потрібно просто заспівати від душі, представити себе і країну".

Коли дивишся Дитяче Євробачення, часом забуваєш, що на сцені діти – так впевнено і професійно вони виступають. І під час нашого інтерв’ю Софія відповідала як зовсім доросла артистка. А я поділилася з нею тим, що мені складно називати конкурсантів дітьми, адже вони не поступаються дорослим співакам.

"Насправді Дитяче Євробачення дитяче лише за назвою. Підготовка до конкурсу, де найстаршому учаснику 14 років, нічим не відрізняється від підготовки до дорослого Євробачення. Тому дитячим його можна назвати хіба що в лапках. Але для мене це щось надзвичайне, те, до чого я йшла цілих 10 років. Вважаю, що це подарунок моєї долі".

Фанатом мультиків у дитинстві Софія не була, ляльками майже не бавилася. Каже, що замість цього всього гралася музикою. Своє майбутнє теж хоче пов’язати зі сценою. Навіть не може пригадати, щоб мріяла про щось інше, коли була маленькою. Її найяскравіший спогад із дитинства теж пов’язаний із музикою.

"Це презентація мого першого музичного альбому, коли мені було шість років. Я це дуже добре пам’ятаю, бо для мене то була мегаподія. А мрія про Євробачення з’явилася поступово і з часом ставала все сильнішою".

Софія ще школярка і розповіла мені, що на шкільній сцені не може повністю відкритися, сама не знає чому. Я припустила, що можливо серед глядачів у школі є той, у кого вона закохана. На що Софія сказала мені тверде "ні" і додала, що зараз вся в роботі.

"Однокласники дуже раді за мене. Після перемоги у національному відборі вони зустріли мене на шкільному подвір’ї, намалювали крейдою на асфальті "Софія Роль. Мальта. Junior Eurovision". Потім я зайшла в клас, а там хлопці з квітами, до ведмедика причепили повітряні кульки, звучала моя пісня, стріляли хлопавки… Стільки емоцій!"

Так само швидко мені Софія відповіла "ні", коли я запитала, чи хоче вона, крім фортепіано, освоїти якийсь інший музичний інструмент.

"Гра на фортепіано для мене – якесь випробування на витривалість, нереально тяжко. І я розумію, що це потрібно для мого музичного майбутнього, але я не люблю цього. Мій інструмент – це голосові зв’язки. І я думаю, володію ними вправно".

Юна артистка Софія Роль підкорює своїм голосом, щирістю і відкритістю. Радість, яку вона випромінює, думаю, не залишить байдужим нікого, як це трапилося зі мною. А наостанок Софія розкрила мені секрет того, де черпає енергію, щоб постійно усміхатися.

"Від своїх ближніх, рідних, від своєї нереально позитивної команди. Артист – це людина, на яку дивляться, яка дарує емоції. Сліз я собі ніколи не дозволяю, як би тяжко мені не було".

Софія Роль представить Україну на Дитячому Євробаченні-2016 трохи більше, ніж за місяць, 20 листопада. Цьогорічний конкурс пройде у столиці Мальти Валетті. Транслюватиме Дитяче Євробачення-2016 телеканал UΛ:Перший.

Автор: Ангеліна Лазебна

Фото: Володимир Шевчук

Читайте також: