:
Випуск 2

Випуск 2

Дивіться 8 вересня о 10:05

"Відкривай Україну" – проект неформальної освіти організований однойменним фондом для учнів 7-11 класів, протягом якого вони в ігровому форматі реалізують дві ініціативи, покликані змінити їхній простір і середовище: на шкільному та міському рівнях. Проекти можуть бути реалізовані у шести сферах, серед яких здоровий спосіб життя, культура й мистецтво, медіа, навколишнє середовище, соціальний напрям та урбаністика.

Конкурс розпочався з дослідження учнями проблематики власної школи та створення проекту задля її вирішення. У ньому взяло участь 430 команд. Далі найуспішніші проекти реалізовувалися вже на міському рівні – до цього етапу дійшло 150 команд. Після цього у дев’яти містах України було проведено півфінали, під час яких було обрано 24 команди з 24 областей. Загалом у фінал проекту потрапило 300 дітей.

Суспільний мовник долучився до проекту саме на фінальній стадії. Результатом колаборації став унікальний спецпроект на межі з реаліті-шоу про молодь, яка просто зараз створює майбутнє нашої країни.

На те, щоб розробити соціальну ініціативу та вибороти право на її реалізацію, підлітки мали всього три дні. У таборі були присутні ігротехники – люди, що піддавали задуми критичному аналізу, без жодних знижок щодо віку. Щодня відбувався абсолютно дорослий захист ідей, елемент змагальності надавав учасникам ще більшого запалу і азарту – заради перемоги вони були готові вдосконалювати свої проекти знову і знову.

У першому сезоні "Відкривай Україну з Суспільним" глядачі на власні очі побачать, як талановиті діти вчаться працювати в команді, розвивати критичне мислення, втілювати у життя корисні ідеї та йти до своєї мети.