:
Теледебати між кандидатами на пост Президента України

Теледебати між кандидатами на пост Президента України

Дивіться 19 квітня о 21:00

Напередодні другого туру президентських виборів відбудуться національні дебати між двома кандидатами на пост Президента України Володимиром Зеленським та Петром Порошенком.

Теледебати триватимуть 60 хвилин. Ведучою виступить телеведуча програми "Зворотний відлік" на Суспільному та ведуча телеканалу Еспресо Мирослава Барчук.

За 10 хвилин до початку прямого ефіру між кандидатами відбудеться жеребкування, за результатами якого буде визначено порядок їхніх виступів. Формат національних дебатів передбачає 36 хвилин на політичну дискусію та по 5 хвилин на вступне слово й завершальний виступ кожного з кандидатів. Протягом відведеного часу кожен кандидат матиме змогу поставити своєму опоненту запитання. Тривалість кожного запитання — до однієї хвилини, а на відповідь кандидати матимуть не більше ніж три хвилини.

Решта часу (сумарно чотири хвилини) використовується ведучою теледебатів для представлення учасників та коригування паритетного використання наданого їм часу.

Після завершальних виступів учасники теледебатів можуть обмінятися репліками тривалістю не більше ніж 30 секунд за наявності ефірного часу.

Саме такий формат проведення дебатів передбачений Центральною виборчою комісією.

Якщо на національні теледебати прийде лише один кандидат, то весь відведений ефірний час буде надано йому для передвиборчої агітації.

Якщо ж жоден із кандидатів не з’явиться в студію Суспільного мовника для проведення теледебатів, мовник зобов’язаний інформувати про це текстовим повідомленням такого змісту: "Вибачте, кандидати на пост Президента України (прізвища, імена, по батькові) не з’явилися в студію для участі в теледебатах”.

Нагадаємо, відповідно до Положення про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, теледебати транслюються в прямому ефірі на телеканалі Суспільного мовника UA: ПЕРШИЙ та на першому каналі Суспільного радіо UA: Українське радіо, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення.

Заходи, що організовуються самими кандидатами на стадіоні НСК "Олімпійський", є передвиборчою агітацією та не є національними дебатами на Суспільному, що передбачено законом.