:
UA: ПЕРШИЙ знімає продовження програми

UA: ПЕРШИЙ знімає продовження програми "ЕнеЇда" з Євгеном Клопотенком

27 вересня 2018

Суспільний мовник знімає продовження літературно-кулінарного шоу "ЕнеЇда", що виходить на телеканалі UA: ПЕРШИЙ. Ведучий програми, відомий кулінарний експерт Євген Клопотенко, не лише готує за рецептами з шедеврів літератури, але й відшуковує старовинні українські рецепти, щоб довести, що наша кухня – то не лише борщ і вареники.

У другому сезоні "ЕнеЇди" на глядачів чекають приємні зміни: серії стануть вдвічі довшими, а зіркові гості ведучого Євгена Клопотенка дивуватимуть глядачів і дивуватимуться самі. Якщо у першому сезоні всі гості програми були пов’язані із літературою, тепер на кухні Євгена опиняться відомі діячі культури. Тож українські знаменитості також відкриватимуть для себе нове в літературі! Буде ще більше імпровізацій та, зрештою, більше кулінарії. На глядачів чекатимуть й інші новинки, які творці програми поки тримають у таємниці.

Ведучий "ЕнеЇди", кулінарний експерт Євген Клопотенко не приховує захвату щодо оновлень: "Рецептів стане ще більше! Рубрика #УкрЇж буде ще крутішою. Наші предки готували таке, що французи б подавилися фуа-гра від заздрощів. Як ото рибно-грибний велюте – так би цю страву назвали у Франції. Наші ж бабусі говорили на це просто "рибний суп з грибами". Але то не міняє справи. Це нереально смачно!"

Перший сезон "ЕнеЇди" отримав чимало схвальних відгуків, про це говорить виконавча продюсерка просвітницького напрямку Суспільного Катерина Феленюк: "Зважаючи на відгуки глядачів, це шоу їм до смаку. Коли реальні люди пишуть, що відкривають для себе щось нове, або що такі проекти варто показувати в школах – це для мене і є справжньою оцінкою роботи. Якось під час зйомки на ринку, Євгена упізнала жінка, і підійшла сказати, що показує "ЕнеЇду" своїм студентам! Мені було неймовірно приємно це чути. Я вважаю, що такий проект – саме для суспільного мовлення. І ми плануємо розвивати його, робити масштабнішим".

До речі, зйомки "ЕнеЇди" тривають, тож глядачі ще мають нагоду побачити в ефірі UA: ПЕРШИЙ, як Євген готує страви саме за їхнім рецептом. Для цього треба лише надіслати рецепт традиційної української страви на адресу: press@suspilne.media. Ми шукаємо рідкісні та втрачені українські страви, тож якщо знаєте рецепт такої – надсилайте, і Євген приготує її в програмі.

Фото: Володимир Шевчук, Анастасія Мантач

Читайте також: