:
Телемарафон Суспільного мовлення з приводу ситуації в Азовському морі

Телемарафон Суспільного мовлення з приводу ситуації в Азовському морі

26 листопада 2018

Сьогодні телеканали Суспільного мовлення UA: Перший, UA: Крим та UA: Культура мовитимуть в режимі спецефіру, щоб оперативно висвітлити події, пов’язані із агресивними діями російських прикордонних кораблів щодо українських в Азовському морі. Протягом ефіру скасовані всі випуски реклами. Трансляція спецпроекту також здійснюватиметься на сторінках Суспільного в соцмережах YouTube та Facebook.

Цілий день, з 9:25 до 21:30 в ефірі каналів Суспільного мовлення виходитимуть випуски новин та спецвипуски "Теми дня", де експерти обговорюватимуть проблему в студії, телефоном або матимуть прямі включення.

О 16:00 відбудеться трансляція позачергового засідання Верховної Ради України, де буде розглядатися введення воєнного стану на термін 60 діб, як запропонував вчора секретар РНБО Олександр Турчинов.

О 18:00 канали Суспільного мовлення транслюватимуть наживо засідання Радбезу ООН, де партнери України обговорять свої подальші дії.

Нагадаємо, вчора, 25 листопада кораблі українського флоту у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдового буксиру “Яни Капу” здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України: протаранили один із кораблів, заблокували прохід протокою, а згодом відкрили вогонь на ураження (відомо про шістьох поранених українських моряків) та захопили три українські кораблі.

Читайте також: