:
UA: ПЕРШИЙ транслюватиме Кубок світу з біатлону

UA: ПЕРШИЙ транслюватиме Кубок світу з біатлону

27 листопада 2018

Телеканал суспільного мовлення UA: ПЕРШИЙ транслюватиме Кубок світу та чемпіонат світу з біатлону сезону 2018-2019, який триватиме до кінця березня. Перший етап змагань телеглядачі зможуть побачити на UA: ПЕРШИЙ вже 2 грудня о 12:55.

Перший етап відбудеться на гірському плато Поклюка (Словенія) і триватиме з 2 до 9 грудня. Спортсмени змагатимуться у змішаних естафетах, індивідуальних гонках та гонках-переслідуваннях на різні дистанції.

Спеціально до початку біатлонного сезону суспільний мовник провів конкурс коментаторів. На онлайн-платформі Суспільного UA: БІАТЛОН було представлено відеозаписи з уривками змагань, які прокоментували різні диктори. Глядачі голосували, надсилаючи листи на електронну пошту спортивної редакції Суспільного — таким чином вони могли вказати не лише кого хотіли би бачити коментатором цьогорічних змагань, а й висловити інші побажання, наприклад, щодо подачі інформації та інтерв’ювання спортсменів. Серед одинадцяти конкурсантів глядачі обрали двох найкращих: Владислава Шалоту та Олександра Тингаєва. Саме їхніми голосами звучатиме сезон біатлону 2018-2019.

Олександр Тингаєв здобув симпатії глядачів як знаний футбольний коментатор, а Владислав Шалота вже відомий глядачам Суспільного тим, що коментував Юнацькі Олімпійські ігри, клубний чемпіонат світу з футболу, а також чемпіонат Європи з легкої атлетики, що транслювалися на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

З біатлоном Владислав Шалота має справу вперше, але не приховує захвату. "Я неймовірно щасливий, адже така нагода випадає мені вперше. Я фанат цього виду спорту. А працювати із тим, що тобі подобається — найбільше професійне щастя, — розповідає про свої відчуття коментатор. — Всім глядачам раджу обов’язково слідкувати за біатлонними турнірами. Бо біатлон — це динаміка, це видовище, це запекла боротьба. Він захоплює! Із власного досвіду можу сказати, що біатлон привертає увагу навіть тих, хто буквально нічого в ньому не розуміє. Цього сезону українські біатлоністи мають повертати свої позиції у світовому біатлоні, а отже, працюватимуть на максимум протягом усього сезону. Зважаючи на можливості українських спортсменів, цього сезону вони можуть стати частими гістьми на п’єдесталах етапів".

Дивіться Кубок світу з біатлону та слідкуйте за подробицями змагань на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також на цифровій платформі Суспільного мовлення UA: БІАТЛОН в HD-якості.

Читайте також: