:
Суспільне знімає третій сезон шоу

Суспільне знімає третій сезон шоу "ЕнеЇда" з Євгеном Клопотенком

03 травня 2019

Суспільний мовник знімає продовження літературно-кулінарного шоу "ЕнеЇда", що виходить на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ. Протягом нового сезону відомий кулінарний експерт Євген Клопотенко вдихне нове життя в давні українські страви й доведе, що вони можуть бути смачними, різноманітними та дуже простими в приготуванні!

За доброю традицією на глядачів чекають і сюрпризи: відтепер на кухні Євгена гостюватимуть видатні сучасні українці, знані культурні й інтелектуальні діячі. У кожному випуску вони розказуватимуть про видатних українців минувшини архітекторів, художників, музикантів, політиків, меценатів і, звісно ж, готуватимуть разом із Євгеном улюблені страви героїв, яким присвячений випуск.

Виконавча продюсерка просвітницького напряму Суспільного Катерина Феленюк розповідає, що основна ідея нового сезону програми — кожен може стати видатним українцем.

"Ми розкажемо про видатних людей, які жили в Україні й змінювали підходи до мистецтва, до політики, до архітектури — творили історію! Ми дуже хотіли надихнути цим сучасних українців, — говорить Катерина Феленюк. — В "ЕнеЇді" ми не лише вчимо кулінарії — ми нагадуємо українцям про факти із життя гідних земляків, і це дуже надихає. Ми показуємо історії, які доводять: усе можливо, усе у твоїх руках — треба лише захотіти. Цей сезон "ЕнеЇди" розповідатиме про шлях великих українців і надихатиме людей саме на такі думки та звершення. Адже місією Суспільного є зробити Україну командою, і ми розкажемо про видатних діячів так, щоб кожен усвідомив: у нас усіх є щось спільне, те, що об’єднує й дає поштовх до нових звершень”.

Незмінний ведучий "ЕнеЇди" Євген Клопотенко, як і раніше, на початку кожного випуску відгадуватиме, за рецептом якого відомого діяча має готувати страву.

"Раніше ми говорили лише про письменників. У третьому сезоні "ЕнеЇди" ми будемо говорити про крутих українців, які залишили слід в історії, — розказує ведучий "ЕнеЇди" Євген Клопотенко. — Щоразу я думаю, що знаю цікаві факти вже про всіх визначних людей в Україні, але в цьому сезоні буде стільки незвичайних історій! Я, наприклад, не знав, що українець винайшов гелікоптер, і ще багато речей зробили саме українці!

"Дуже рада, що цей проект продовжується й рада, що Євген із нами. Йому дуже імпонує ідея програми й ідея Суспільного, — розповідає виконавча продюсерка просвітницького напряму Суспільного Катерина Феленюк. — Євген намагається розвивати кулінарну культуру нашої країни й систематично до цього підходить. Він популяризує українську кухню, шукає старовинні рецепти та адаптує їх на сучасний лад, і це його особиста "кулінарна реформа". Потихеньку, помаленьку — як усі реформи в нашій країні — він змінює кулінарну свідомість українців. І мені приємно, що саме така людина з такими ідеями працює в нас у кадрі. Він стовідсотково підходить на роль ведучого кулінарного шоу на Суспільному!

Нагадаємо, у першому сезоні "ЕнеЇди" до Євгена Клопотенка приходили в гості знавці української літератури й готували за маловідомими рецептами української кухні, які, окрім усього іншого, були улюбленими стравами наших письменників. У другому сезоні літературно-кулінарного шоу мова йшла про видатних літераторів світу, а розповідали про їхнє життя й гастрономічні примхи українські зірки та відомі діячі культури.

Фото: Володимир Шевчук

Читайте також: