:
Телепрем’єра фільму “Донбас” Лозниці – на UA: ПЕРШИЙ

Телепрем’єра фільму “Донбас” Лозниці – на UA: ПЕРШИЙ

06 травня 2019

Фільм Сергія Лозниці "Донбас" уперше вийде в ефірі українського телебачення на телеканалі Суспільного мовлення UA: ПЕРШИЙ 9 травня о 22:00. Кінопоказу передуватиме випуск програми "Як дивитися кіно", протягом якої ведучий Лук’ян Галкін говоритиме з режисером фільму — Сергієм Лозницею.

"Донбас" — це гротескна й гіперреалістична трагікомедія про ситуацію на сході України. Тринадцять коротких сюжетів показують життя в задзеркаллі — на окупованому Донбасі — і складаються у своєрідний театр абсурду. Сам режисер описує свою роботу як воєнну трагікомедію, засновану на документальних матеріалах – відеороликах, знятих на окупованій території.

Світова прем’єра стрічки відбулася в межах програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю у 2018 році, де Лозниця отримав приз за найкращу режисуру. Фільм також був номінований на премію "Золота дзиґа" (знана як "український Оскар") у шести категоріях й отримав три з них: за найкращий фільм, найкращу режисуру (премія імені Юрія Іллєнка) та найкращий сценарій.

Нагадаємо, після виходу в прокат фільм "Донбас" не поширювався для онлайнового перегляду. Телепрем’єра на Суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ також відбудеться ексклюзивно в телеефірі й буде доступна для перегляду на сайті телеканалу лише протягом ефіру.

Читайте також: