:
UA: ПЕРШИЙ — лідер за показами соціальної реклами на телебаченні

UA: ПЕРШИЙ — лідер за показами соціальної реклами на телебаченні

20 червня 2019

Суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ — на першому місці за кількістю соціальної реклами в ефірі. Про це Національна рада повідомляє у звіті "Соціальна реклама на телебаченні", підготованому в співпраці з Індустріальним телевізійним комітетом (ІТК).

За даними проведеного дослідження, протягом січня-березня 2019 року соціальна реклама на каналі UA: ПЕРШИЙ вийшла 2513 разів і тривала 122 799 секунд.

UA: ПЕРШИЙ також входить до п’ятірки лідерів, що забезпечили соціальній рекламі найбільше охоплення аудиторії у віці від 4 років, — поруч із каналами "Україна", "СТБ", "ICTV" та "Новий канал". Цей рейтинг визначено за показником WGRP%, який зазвичай використовується для оцінювання ефективності рекламних кампаній на телебаченні.

Нагадаємо, відповідно до статей 1 і 12 Закону України "Про рекламу", соціальною рекламою є інформація будь-якого виду, що спрямована на досягнення суспільно корисних цілей і популяризацію загальнолюдських цінностей. Вона не повинна містити посилань на конкретний товар, виробника чи рекламодавця, і її розповсюдження не має на меті отримання прибутку.

Читайте також: