:
Суспільний мовник вивів на вулиці Києва манекенів, щоб закликати українців голосувати свідомо

Суспільний мовник вивів на вулиці Києва манекенів, щоб закликати українців голосувати свідомо

26 червня 2019

Суспільний мовник провів просвітницьку акцію в центрі Києва на підтримку другого сезону політичного ток-шоу "Зворотний відлік. Парламентські". Інсталяції розмістили на Хрещатику, Контрактовій та Спортивній площах столиці.

Протягом трьох днів кияни бачили інсталяції з п’яти однакових манекенів, одягнених у футболки з написами "Партія №1", "Партія №2", "Партія №3", "Партія №4" та "Партія №5". Яка між ними різниця? — спитаєте ви. Власне, як і в житті, виборцю всі партії часто здаються однаковими. Щоразу перед виборами кандидати говорять про себе однаково добре, обіцяють примножити все хороше та викорінити все погане.

"Ідея задіяти манекени виникла з того, щоб показати оцю однотипність політичних сил. Після першого сезону "Зворотного відліку" до президентських перегонів у нас залишилися манекени ми використовували їх під час ефіру, коли кандидат не з’явився, хоча письмову згоду на свою участь надіслав, — пояснює виконавча продюсерка Суспільного Катерина Феленюк. — Манекени стали для мене образом чогось однакового й безликого. Я вирішила, що це чудова нагода влаштувати ось таку активність, коли стоять п’ять однакових манекенів. Це метафора нашого політичного процесу".

То як же розібратися в політичних обіцянках та зробити дійсно свідомий вибір? На допомогу українцям Суспільний мовник розробив пам’ятку відповідального виборця з коротким списком ресурсів, із якими слід ознайомитися, щоб визначитися зі своїм вибором. А це:

  • програми депутатів — https://cvk.gov.ua/vnd_2019
  • декларації політиків — https://declarations.com.ua
  • антикорупційні розслідування — https://www.chesno.org/polithub
  • хто дотримував слова — https://www.slovoidilo.ua/persony/porivnjannja
  • хто підтримував реформи — https://voxukraine.org/ipr/index.html

І, звісно ж, де й коли можна побачити головну дискусію країни за участі політичних партій, які змагатимуться в парламентських перегонах — "Зворотний відлік. Парламентські".

"Ми думали, як допомогти виборцям розібратися з величезною кількістю партій, що змагатимуться за їхні голоси вже зовсім скоро. Вирішили привернути увагу в такий незвичний спосіб, — говорить директорка з комунікацій UA: Суспільне мовлення Вікторія Сидоренко. — У пам’ятці є посилання на всі найважливіші ресурси, які стануть у пригоді для свідомого вибору. Окрім того, ця акція можливість для Суспільного вийти з екранів телевізорів та з радіоприймачів просто на вулицю, ще ближче до аудиторії".

Нагадаємо, політичне ток-шоу "Зворотний відлік. Парламентські" виходить в ефір двічі на тиждень: щопонеділка о 21:30 та щосуботи о 16:50 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, цифровій платформі Суспільного "Зворотний відлік", на YouTube і Facebook-сторінці, а також в ефірі UA: Українське радіо.

Фото: Артем Галкін, Володимир Шевчук

Читайте також: