:
У

У "Темі дня" на UA: ПЕРШИЙ в передвиборчий сезон переважали дострокові парламентські

24 липня 2019

Впродовж двох місяців передвиборчої кампанії в студії "Теми дня" на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ обговорювали найважливіші події, які стосувалися дострокових виборів до Верховної Ради.

Щойно новообраний президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради, більшість ефірів програми "Тема дня" була присвячена майбутнім виборам, а також політичним подіям, які передували й супроводжували цей процес. Загалом понад 25 випусків програми "Тема дня", що вийшли протягом передвиборчої кампанії, стосувалися дострокових парламентських виборів.

Зокрема, у 6 ефірах програми "Тема дня" йшлося про розпуск парламенту, розгляд Конституційним Судом України рішення про дострокові вибори, а також змін до виборчого законодавства. Ведучі та експерти "Теми дня" також обговорювали списки політичних партій та їхні програми. Понад 10 ефірів присвятили з’їздам партій, партійним спискам та новим обличчям на парламентських виборах.

"Нашим головним завданням було однаково розкрити всі політичні обличчя, щоб виборці напевне знали, кого обирають. Я переконана, що, навіть маючи не найкращі технічні можливості, ми зробили все, щоб досягти цієї мети", упевнена ведуча "Теми дня" Дарія Гірна.

Впродовж передвиборчої кампанії в студії "Теми дня" встигли побувати понад два десятки представників політичних сил. Серед них — Олександр Корнієнко ("Слуга народу"), Вірджинія Дронова ("Європейська Солідарність"), Вадим Івченко ("Батьківщина"), Андрій Шараскін ("Голос"), Віктор Єленський ("Українська стратегія"), Анатолій Макаренко ("Сила і честь"), Сергій Шахов ("Воля народу"), Ірина Подоляк ("Самопоміч"), Родіон Кудряшов ("Свобода") та інші.

"Люблю ефіри та інтерв’ю в міжвиборчий період! згадує напружену роботу ведуча "Теми дня" Ольга Сніцарчук. — Ті, хто зазвичай не ходив на ефіри ходять, ті, хто завжди приходив раптом відсилають за дозволом у пресслужби. Депутати, які зазвичай мовчазні сиплять цифрами, а ті, хто зазвичай балакучий — тепер таємничо коректні".

За час парламентської кампанії до студії "Теми дня" завітали Володимир Шаповал (суддя Конституційного Суду у відставці, колишній голова ЦВК), Микола Сірий (правник, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького НАН України), Михайло Жернаков (член Громадської ради доброчесності та аналітик), Оксана Сироїд (віцеспікерка Верховної Ради), Ольга Совгиря (професорка кафедри конституційного права КНУ ім. Т. Шевченка) та інші. Крім того, кілька ефірів "Теми дня" стосувалися рейтингів та обіцянок політичних партій. До обговорення були запрошені Марія Левонова (CENTRE UA), Світлана Сліпченко (VoxCheck), Олександр Клюжев (громадянська мережа "ОПОРА"), Ірина Вівчар ("ЧЕСНО") та інші експерти.

"Це були унікальні вибори не лише для України, а й для світу, тому багато процесів було важко оперативно аналізувати та пояснювати не лише глядачам, а й собі, згадує ведуча "Теми дня" Дарія Гірна. — Представники найрейтинговіших політичних сил не завжди охоче делегували своїх експертів та уповноважених осіб на ефіри, щоб суспільство мало змогу отримати вичерпну інформацію щодо їхніх планів. Тому головним викликом для нашої команди було збереження балансу думок".

Нагадаємо, програма "Тема дня" на UA: ПЕРШИЙ виходить щодня в будні з 2017 року й має формат інтерв’ю з експертами на топову тему дня. Ведучі Ольга Сніцарчук і Дарія Гірна запрошують відомих експертів, політиків та громадських діячів для обговорення найважливіших подій в Україні.

Фото: Анастасія Мантач, Володимир Шевчук

Читайте також: