:
“Ми не платимо гостям за участь, не купуємо емоції” – керівниця проєкту про аудиторію “Зворотного відліку”

“Ми не платимо гостям за участь, не купуємо емоції” – керівниця проєкту про аудиторію “Зворотного відліку”

08 серпня 2019

У третьому сезоні політичного ток-шоу "Зворотний відлік" глядачі в аудиторії стали активними учасниками дискусії. Відтепер кожен присутній може поставити запитання запрошеним політикам та долучити до дискусії відомих політичних експертів.

Перші два сезони "Зворотного відліку" були присвячені розгляду програм кандидатів на пост президента й народних депутатів, щоб глядачі мали змогу зробити вибір відповідально та зважено. Нині, коли президентські й парламентські вибори позаду, ведучі Мирослава Барчук і Павло Казарін збирають у студії представників політичних партій, які увійшли до нового складу Верховної Ради, політичних експертів та незалежних журналістів.

Про новий формат дискусії, взаємодію з аудиторією і про те, як глядачеві потрапити на прямий ефір "Зворотного відліку" на Суспільному, розповіла керівниця проєкту та продюсерка суспільно-політичного напряму мовлення Олександра Очман.

Про роль глядача в студії "Зворотного відліку"

— В новому сезоні ми вирішили більше взаємодіяти з аудиторією: давати можливість ставити запитання політикам, а також запитувати думку гостей студії щодо обговорюваних тем. По-перше, так ми створюємо справжній майданчик для дискусій: Суспільне це не лише телебачення, радіо, соцмережі, а й реальне місце, де тебе почують, куди можна прийти та впевнитися, що ми працюємо для людей.

По-друге, глядач у студії представляє телеглядача як третю сторону в обговоренні суспільно важливих тем. Адже суспільство не має мовчки спостерігати за політичним процесом воно мусить мати власний голос.

І по-третє, наш інтерактив у студії це спосіб швидкого й реального зворотного зв’язку для експертів і політиків. Ми поміщаємо їх у реальний світ поза їхньою інформаційною бульбашкою. Тут можна миттєво перевірити вміння доносити свою думку до кожного громадянина, переконливість аргументів і силу харизми.

Про принцип відбору глядачів до аудиторії

— Ми запрошуємо всіх охочих, але наша гостьова редакторка зазвичай проводить невеличку "співбесіду" нам важливо, щоб гості розуміли, куди й для чого вони йдуть. Наша аудиторія це не масовка. Ми не платимо гостям за участь, не купуємо їхніх емоцій. Вони живі, справжні, вони аплодують і сміються тоді, коли самі хочуть. Це складний шлях: ми іноді не впевнені, скільки буде гостей, чи буде в аудиторії достатньо жвава реакція для "телевізійності", ми не можемо нічого вимагати. Але для нас це і є Суспільне.

Приходять люди, зацікавлені в політичному процесі, які мають запитання до влади та бажання щось змінювати в країні й стежити за реформою Суспільного. Наші гості не просто якісна аудиторія, вони стають нашими друзями.

Про найпопулярніші запитання

— На "Зворотний відлік" приходять дуже різні люди, родом з усієї України, але, здається, частіше за інші чуємо запитання про долю переселенців і людей на окупованих територіях. Також багатьох турбує демографічна ситуація.

Про регламент і цензуру

— Регламент у нас для всіх однаковий 30 секунд на запитання, повна відповідь 60 секунд. Цензури немає, і вимоги погоджувати запитання до ефіру теж. Але люди, які хочуть узяти слово в програмі, часто підходять заздалегідь, і ми допомагаємо сформулювати запитання так, щоб вкластися в 30 секунд й отримати конкретну відповідь.

Хочете поставити своє запитання до політиків у студії "Зворотного відліку"? Реєструйтеся за посиланням і приходьте!

Дивіться політичне ток-шоу "Зворотний відлік" на UA: ПЕРШИЙ, цифровій платформі Суспільного "Зворотний відлік", YouTube і Facebook-сторінці, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо.

Фото: Володимир Шевчук

Читайте також: