:
У День Незалежності Суспільне покаже фільм «Військовий парад: ціна і цінності»

У День Незалежності Суспільне покаже фільм «Військовий парад: ціна і цінності»

22 серпня 2019

Суспільний мовник зняв документальний фільм до Дня Незалежності «Військовий парад: ціна і цінності», який вийде в ефір суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ 24 серпня о 14:45.

Ідея створення документального фільму «Військовий парад: ціна і цінності» виникла через протиріччя, які з’явилися в суспільстві в останні роки щодо проведення військових парадів. Творці фільму розповідають про паради, що відбулися за час незалежності України: якими вони були, коли і хто їх проводив, а також скільки вони коштували.

«У своєму фільмі ми зібрали людей, максимально дотичних до парадів, щоб показати різноманітні погляди на це дійство. Чи потрібні паради? Чи важливо показувати людям армію й техніку? Чи підносить таке свято бойовий дух і чи є це висловленням подяки людям, які воювали чи воюють зараз? Будемо розбиратися», — говорить виконавча продюсерка UA: Суспільне мовлення Катерина Феленюк.

Документальний фільм «Військовий парад: ціна і цінності» також розповідає історію генерал-майора Збройних сил України Ігоря Гордійчука, який у 2014 році командував операцією із взяття під контроль Савур-Могили й отримав поранення під Іловайськом.

«Мене вразило спілкування з генералом Ігорем Гордійчуком. Під час Іловайської трагедії у 2014 році він отримав сильне поранення — був у комі. Потім не міг ходити і говорити. Саме його у 2016 році нагородили генеральськими погонами під час військового параду. Ми з ним говорили про недоліки і переваги проведення параду — наскільки це важливо для суспільства», — розповідає сценаристка фільму Аліна Степанець.

Нагадаємо, до Дня Незалежності Суспільний мовник також покаже документальний фільм «Мирний птах» власного виробництва.

Читайте також: