:
Суспільний мовник планує ребрендинг телеканалу UA: ПЕРШИЙ

Суспільний мовник планує ребрендинг телеканалу UA: ПЕРШИЙ

18 вересня 2019

Суспільний мовник планує ребрендинг телеканалу UA: ПЕРШИЙ у 2020 році. Про це на пресконференції «Час змін», яку провели з нагоди відкриття щорічного медіафоруму KYIV MEDIA WEEK, оголосив Ярослав Лодигін, член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу телебачення.

«Релонч цього каналу потрібен, бо нині люди й далі плутаються в попередніх назвах і не розуміють, що таке суспільне мовлення й чим воно відрізняється від державного телебачення. Одне з наших завдань пояснити та показати це насамперед контентом. Ми плануємо кардинально змінити вигляд UA: ПЕРШИЙ, сконцентруватися на ньому, адже це той канал, за яким про нас складають враження, за яким вимірюють ефективність цілого холдингу», — розповідає член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Окрім того, Суспільний мовник планує запуск величезного технологічно цифрового проєкту NewsHouse.

У пресконференції «Час змін» також узяли участь міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, виконавча директорка «Української кіноасоціації», координаторка напряму «Кіно» в Офісі розробки гуманітарної політики й директорка української медіаконсалтингової компанії Media Resources Management Вікторія Ярмощук, директорка Українського культурного фонду Юлія Федів, директорка громадської спілки «Ініціатива «Чисте небо» Катерина Федорова й директор Індустріального телевізійного комітету Ігор Коваль.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський назвав основні принципи, яких дотримуватиметься нове міністерство під його керівництвом: «Будь-які наші дії, будь-які витрати повинні мати соціоекономічний ринок. Другий принцип, який ми поклали в основу нашої майбутньої діяльності: державна підтримка — не є безумовним обов’язком держави, державна підтримка — це привілей. Тобто для того, щоб отримати державну підтримку, треба зробити якісь дії, треба пояснити, чому її має бути надано і як це вимірюватиметься. Ще один принцип, який ми поклали в основу нашої роботи — інклюзивність. Це те, що буде в усіх наших напрямах діяльності обов’язковим елементом. І останній принцип — ми будемо сприяти інституалізації індустрії».

Нагадаємо, KYIV MEDIA WEEK — найбільший медіафорум Центральної та Східної Європи, який об’єднує міжнародний ринок контенту й низку ексклюзивних B2B заходів. Медіафорум відбувається в Києві з 2011 року і є платформою для продуктивного спілкування ключових гравців медіабізнесу країн нашого регіону з колегами та партнерами з усього світу: щороку KMW збирає сотні учасників із більш ніж 35 країн світу.

Читайте також: