:
UA: ПЕРШИЙ входить у топ постачальників новин для ЄСМ

UA: ПЕРШИЙ входить у топ постачальників новин для ЄСМ

25 вересня 2019

Суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ посідає 41 місце з 314 за кількістю новин, які використовує для трансляції Європейська спілка мовників. Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіла голова наглядової ради Світлана Остапа й відзначила, що ці показники — хороший результат для Суспільного.

Протягом 23–27 вересня команда UA: Суспільне мовлення в складі членів наглядової ради й правління перебуває з робочим візитом у штаб-квартирі Європейської спілки мовників у Женеві.

Делегація Суспільного ознайомилася з головними принципами роботи новинного відділу ЄСМ.

За словами Світлани Остапи, там працюють журналісти з досвідом.

«Ньюзрум ЄСМ — це ньюзрум мрії. Спочатку здається, що тут працює велика кількість людей, а потім виявляється, що таке враження склалося через велику кількість моніторів на столі в кожного працівника. Їх аж 5!» — зазначила вона.

Нагадаємо, Європейська спілка мовників (European Broadcasting Union) — найбільша у світі професійна асоціація телерадіомовників. ЄСМ є організатором міжнародних телевізійних конкурсів, зокрема «Євробачення», а також виступає розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу із футболу, турнірів УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, Чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі «Дакар» та інших світових подій.

Український суспільний мовник — телерадіокомпанія UA: Суспільне мовлення — є членом організації.

Фото з фейсбук-сторінки Світлани Остапи

Візит відбувається завдяки підтримці, наданій через проєкт USAID «Медійна програма в Україні», який реалізує міжнародна організація Internews, і підтримці спільного проєкту Європейського Союзу й Ради Європи — «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для зміцнення свободи медіа в Україні».

Читайте також: