:
UA: Суспільне мовлення знімає дитяче наукове шоу з експериментами

UA: Суспільне мовлення знімає дитяче наукове шоу з експериментами

26 вересня 2019

Суспільний мовник розпочав зйомки нового проєкту для дітей. Науково-популярне шоу має на меті познайомити юних глядачів із захопливим світом наукових експериментів і несподіваних відкриттів.

Кожен випуск програми буде коротким, але насиченим і розкриватиме певну тему: космос, тварини, вода, ігри й багато інших. Усі явища досліджуватимуть за допомогою цікавих експериментів, а теорії перевірятимуть на практиці.

На роль ведучого команда UA: Суспільне мовлення шукала людину, чиїм словам діти могли б довіряти. Тож телевізійним ученим-експериментатором став Олександр Коляда — генетик і геронтолог.

Окрім ведучого, у шоу беруть участь і діти. Вони не актори й не статична аудиторія, вони — активні учасники, які допомагають з експериментами та дивуються результатам. Всі діти, залучені до зйомок наукового проєкту, пройшли кастинг, головним завданням якого було знайти школярів, котрі справді цікавляться наукою. Хтось із них уже має перші наукові здобутки, хтось розробив власний винахід, хтось — переможець олімпіади.

Проєкт реалізують у межах співпраці UA: Суспільне мовлення з японським суспільним мовником NHK й агентством міжнародної співпраці Японії JICA.

Нагадаємо, із 2017 року триває «Проєкт розвитку потенціалу Національної суспільної телерадіокомпанії України», у межах якого японська сторона надає Суспільному обладнання для поступового переходу на мовлення у форматі HD, експертну допомогу й можливості для навчання зі створення освітніх програм і висвітлення надзвичайних ситуацій. Також за підтримки суспільного мовника Японії UA: Суспільне мовлення створило перше в Україні дитяче лялькове шоу «Додолики», прем’єра якого відбулася в травні 2018 року.

Фотографувала Анастасія Мантач


Читайте також: